16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει φαινόμενα τραμπουκισμού-απειλών του προϊσταμένου της ΔΔΕ Χανίων σε βάρος μελών της

Ημερομηνία:

Σε σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Τζανάκη προχωρά η ΕΛΜΕ Χανίων με ανακοίνωσή της:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του προϊσταμένου της ΔΔΕ Χανίων, κ. Τζανάκη, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 23/6 στη ΔΔΕ ενάντια στον εξοβελισμό των κοινωνικών επιστημών και την υποβάθμιση των εικαστικών στην δημόσια παιδεία.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την κατάργηση των κοινωνικών επιστημών από το Λύκειο αλλά και τον εξοβελισμός της καλλιτεχνικής παιδείας πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Χανίων. Στην παράσταση καλούσαν η ΕΛΜΕ Χανίων και ο σύλλογος κοινωνιολόγων (παράρτημα Χανίων).

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του προϊσταμένου της ΔΔΕ Χανίων. Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ και των συναδέλφων ο προϊστάμενος δεν πήρε θέση για την κατάργηση των μαθημάτων των κοινωνικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας από το δημόσιο σχολείο και το μορφωτικό «έγκλημα » που συντελείται σε βάρος των μαθητών. Η κατάργηση όλων αυτών των μαθημάτων από το Λύκειο πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργεί ένα πιο οπισθοδρομικό δημόσιο σχολείο.

Το νομοσχέδιο 4692/2020, διαμορφώνει ένα σχολείο αποστεωμένο με μαθητές χωρίς κοινωνική και αισθητική παιδεία, όπου η διδασκαλία θα περιορίζεται σε λίγα «βασικά» μαθήματα, ένα σχολείο εξετασιοκεντρικό, του αγοραίου ανταγωνισμού και των «δεξιοτήτων» μιας χρήσης. Ένα σχολείο ταυτόχρονα που θα αποκλείει όλο και περισσότερους μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της κατάργησης της διδασκαλίας μαθημάτων απαραίτητων για την εισαγωγή μαθητών στα Πανεπιστήμια (Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο) και πλήθους άλλων αντιλαϊκών, ταξικών μέτρων.

Προσπέρασε την απόλυση των αναπληρωτών που χρόνια τώρα στις εσχατιές της χώρας κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο από τις πολιτικές κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τώρα το πληρώνουν με την μόνιμη ανεργία. Δεν απάντησε για την προκλητική στάση απαξίωσης της πολιτικής ηγεσίας και του ΙΕΠ , όπου ένα χρόνο τώρα αρνείται πεισματικά να συναντήσει την ΟΛΜΕ και να δώσει τις επιστημονικές –παιδαγωγικές απαντήσεις για τον πρωτοφανή εξοστρακισμό ενός ολόκληρου κλάδου .

Δεν δεσμεύτηκε για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων που κρίθηκαν υπεράριθμοι από το «νόθο» ΠΥΣΔΕ Χανίων, δεν παρουσίασε κανένα σχεδιασμό για την τοποθέτηση τους στο επόμενο διάστημα, δεν δεσμεύτηκε καν για την ανάθεση των μαθημάτων των κοινωνικών επιστημόνων.

Τέλος, η ΕΛΜΕ Χανίων υπογραμμίζει ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα τραμπουκισμού-απειλών του προϊσταμένου της ΔΔΕ Χανίων σε βάρος μελών της. Οι πρακτικές αυταρχισμού και επίδειξης δύναμης θα αντιμετωπισθούν με κάθε τρόπο.

Είναι φανερό ότι η πολιτική γραμμή του υπουργείου που υλοποιεί μέχρι τέλους και η ΔΔΕ Χανίων συνεχίζει και ολοκληρώνει τη βαθιά αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική τομή που ξεκίνησε με την επιβολή του περίφημου – πλέον – ν.4692/2020 και που πατάει στα χνάρια όλων των προηγούμενων. Προχωρώντας πολλά βήματα παραπέρα, η κυβέρνηση φέρνει ένα νέο σχέδιο νόμου που χτυπά ακόμα πιο σκληρά το Δημόσιο Σχολείο και μαζί μ’ αυτό τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών, καθώς και τις εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.

Άμεση επαναφορά των κοινωνικών επιστημών και των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο δημόσιο σχολείο
Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα κ τα προγράμματα σπουδών.
Να μη χαθεί καμία οργανική θέση.
Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων.
Μόνο το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, σε κοινό μέτωπο με το γονεϊκό και μαθητικό, μπορεί να βάλει φραγμό με τον αγώνα του στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – κεφαλαίου που έρχονται για να σαρώσουν το Δημόσιο Σχολείο.

Όπως μας βρήκαν ενωμένους ενάντια στην «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όπως πήραν μαζικά την απάντηση του κλάδου στην προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έτσι θα μας βρουν και τώρα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ