17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Στον εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς – “…να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…”, είπε στους αστυνομικούς την ώρα της σύλληψης

Ημερομηνία:

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς.

Στην συνέχεια θα οδηγηθεί. στις φυλακές Δομοκού.

Ο καταδικασθέντας για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μαζί του συνελήφθη και μια 52χρονη γυναίκα που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο και ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

«Εντάξει παιδιά, έρχομαι»

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο Χρήστος Παππάς δεν προέβαλε καμία αντίσταση από την στιγμή που κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής χτύπησε το κουδούνι του ισογείου διαμερίσματος της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Άνοιξε ο ίδιος την πόρτα και απευθύνθηκε στους αστυνομικούς.

«Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…», φέρεται να είπε σύμφωνα πάντα με το protothema.gr.

Οι αστυνομικοί, την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούσαν το καταφύγιο του Παππά με τα ερμητικά κατεβασμένα ρολά.

O υπαρχηγός νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν βγήκε ούτε μια στιγμή έξω και όπως είπαν και οι γείτονες δεν τον είχαν δει ποτέ να ξεμυτίζει από το σπίτι ή να κυκλοφορεί στην περιοχή.

"google ad"

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν οτι και τους εννέα μήνες έμενε στο σπίτι της 52χρονης Ουκρανής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...

Αντώνης Καργιώτης: Η ώρα του εισαγγελέα για το “Blue Horizon”

Στην τελική ευθεία για την έκδοση βουλεύµατος από το...

Rosa Nera: Βαρδής Τσουρής, 4 Μάη, ημέρα μνήμης για το χανιώτικο κίνημα

Κείμενο συντρόφων του Βαρδή Τσουρή από την κατάληψη Rosa...