21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι δυτικής Κρήτης

Ημερομηνία:

2 – 3 Μάρτη στο πρώην δημαρχείο Καντάνου

Μία από τις πιο μαζικές σκακιστικές εκδηλώσεις – ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ- θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου, στους άνετους και κατάλληλα διαμορφωμένους  χώρους του πρώην Δημαρχείου Καντάνου στον Δήμο Καντάνου Σελίνου.

Διοργανωτές του πρωταθλήματος αυτού που προκηρύσσεται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και την ΕΣΣΚ , είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ πάντα  πιστός αρωγός τέτοιων σημαντικών σκακιστικών διοργανώσεων .Στην  πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν 300 και πλέον νεαροί σκακιστές  της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης των νομών   Χανίων και Ρεθύμνης.

Οι αγώνες αυτοί που αποτελούν παράλληλα και την προκριματική φάση για το Παγκρήτιο Σχολικό  Πρωτάθλημα ,  θα διεξαχθούν το Σάββατο 2 /3 στις 15.00 η ώρα και την Κυριακή 3/4  στις 10.00 π.μ., ανά τάξη, ενώ όλοι οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται εκεί στις 13:00μ.μ. το Σάββατο για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τέσσερις γύρους το Σάββατο και τρεις την Κυριακή και ολοκληρώνεται στις 14.30 της Κυριακής  με την τελετή βράβευσης των νικητών.

Οι πρώτοι νικητές-νικήτριες ανά τάξη θα βραβευθούν με κύπελλα και μετάλλια, ενώ θα γίνει και ειδική βράβευση για τους μαθητές του Δήμου Καντάνου Σελίνου  ανά κατηγορία. Επίσης, θα υπάρχουν αναμνηστικά διπλώματα για όλους τους συμμετέχοντες.

Δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ θα υπάρχει και ειδική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου! Την αναλυτική προκήρυξη των αγώνων μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα  www.chaniachess.gr .

Το μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή, μιας και στο νομό μας ,το σχολικό σκάκι έχει μια μεγάλη παράδοση και  ξεπερνάει χρονολογικά σαν διοργάνωση ακόμα και το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα!

Σημαντική είναι η συμβολή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου  στην ανάπτυξη του και διάδοση του αθλήματος, αφού πέραν της επιτυχούς  διοργάνωσης του Διεθνούς Τουρνουά σκάκι της Παλαιόχωρας κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνοντας  διεθνούς κλάσης πρωταθλητές ,έχει το ενδιαφέρον και  το μεράκι να φιλοξενεί και τέτοιου βεληνεκούς σημαντικά σκακιστικά νεανικά πρωταθλήματα.

Η πολύ σημαντική επίδραση που έχει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και στην καλλιέργεια πνευματικών αξιών όπως η ανάπτυξη της λογικής και της μνήμης, η μεγάλη αυτοσυγκέντρωση που απαιτεί, η αυτοκριτική, δίνουν στο σκάκι μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία. Η παιδαγωγική αξία του σκακιού συνέβαλε να αναπτυχθούν εδώ και χρόνια πολλά προγράμματα εκμάθησης σκακιού μέσα στα σχολεία και είναι γεγονός ότι πάνω από 700 παιδιά ασχολούνται αυτή τη στιγμή στο νομό μας κατατάσσοντας τον πρώτο στην Ελλάδα σε μαζικότητα.

Τέλος αξίζει να τονίσουμε την πολύτιμη συμβολή των χορηγών της εκδήλωσης –τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ,ΤΑ  ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΦΥΝΤΡΙΛΑΚΗ-ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ LIBRAIRIE, ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΑΕ ΤΟ  ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΚΗΠΟΣ που με την στήριξή τους συμβάλουν για άλλη μια φορά  στην ανάπτυξη του αθλήματος ,  στον  τόπο μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...