20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

«Μαμά, μπαμπά… δεν αντέχω άλλο να πηγαίνω στο σχολείο»: Η ιστορία πίσω από την αυτοκτονία ενός 11χρονου στη Μαδρίτη

Ημερομηνία:

Ο Ντιέγκο αυτοκτόνησε τον Οκτώβριο στα 11 χρόνια του μη αντέχοντας το bullying στο σχολείο του, στο Βιλαβέρντε της Μαδρίτης.

Αστυνομία και δικαιοσύνη ετοιμάζονται να βάλουν την υπόθεση στην αρχείο. Και οι γονείς, σε μια ύστατη προσπάθεια να τους πείσουν να ανοίξουν πλήρη έρευνα, έδωσαν στη δημοσιότητα το τελευταίο αντίο του παιδιού τους.

Το αγόρι έπεσε από το παράθυρο του πέμπτου ορόφου του σπιτιού τους στις 14 Οκτωβρίου. Και άφησε πίσω του, δίπλα στο αρκουδάκι που είχε από μωρό, ένα γράμμα που ξεχειλίζει από αγωνία.

Το γράμμα του 11χρονου που αυτοκτόνησε στην Μαδρίτη
«Μπαμπά, μαμά… και οι δύο είστε υπέροχοι, οι καλύτεροι γονείς στον κόσμο, ελπίζω μια μέρα να μπορέσετε να μισήσετε λιγότερο. Δεν αντέχω να πηγαίνω στο σχολείο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγω», γράφει ο Ντιέγκο στο γράμμα του που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα El Mundo και με το οποίο απευθύνεται ξεχωριστά σε κάθε μέλος της οικογένειάς του:

«Μπαμπά, μου έμαθες να είμαι καλός άνθρωπος και να τηρώ τις υποσχέσεις μου… Μαμά, με φρόντισες πολύ καλά και μου έδειξες τόσα πράγματα… Παππού, πάντα ήσουν πολύ γενναιόδωρος μαζί μου και πάντα με πρόσεχες…».

Και στην αδελφή του: «Τάτα, ανέχθηκες πολλά εξαιτίας μου… Ελπίζω μια μέρα να συναντηθούμε όλοι μαζί στον παράδεισο… Λοιπόν, αντίο για πάντα».

Οι γονείς αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το αντίο του παιδιού τους σε μια προσπάθεια να πείσουν τις αρχές να ξεκινήσουν πλήρη έρευνα για τον θάνατό του. Καταγγέλλουν ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να αποδοθεί ο θάνατος του Ντιέγκο στο bullying που υφίστατο στο σχολείο του μέχρι του σημείου που τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Ο Μανουέλ και η Κάρμεν κάνουν έκκληση και στην περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, αλλά και στο υπουργείο Παιδείας να ερευνήσουν τι γίνεται στο σχολείο Nuestra Señora de los Ángeles, όπου πήγαινε το παιδί τους.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...