16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική – Έχω βιώσει την αρνητική πλευρά της από παιδί»

Ημερομηνία:

Για την ολοκλήρωση του διδακτορικού της στη Βιολογία, την πολιτική και τα μελλοντικά της σχέδια μίλησε η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως δεν την ενδιαφέρει η πολιτική και πως πρωταρχικός της στόχος είναι να ασχοληθεί με την έρευνα.

Δείτε μέρος της συνέντευξής της:

Πώς αισθάνεσαι μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού σου;

Νιώθω ότι ολοκληρώθηκε ένας πολύ εποικοδομητικός κύκλος, που μου δίνει τα εφόδια να συνεχίσω τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα. Η Ελλάδα είναι ένα μέρος που έχει εξαίρετους επιστήμονες και θα πρέπει να είναι κέντρο έρευνας και καινοτομίας.

Η πολιτική θα σε ενδιέφερε;

Όχι, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Έχω βιώσει και την αρνητική πλευρά της από παιδί, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι η υγεία και η έρευνα. Χωρίς τη βασική έρευνα, αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, απόφοιτος όπως και ο αδελφός της του Κολλεγίου Αθηνών, μετά τις σπουδές της στο Imperial College του Λονδίνου αποφάσισε να εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στη Μοριακή Βιολογία στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας της Κρητης.

Εκεί γνωρίστηκε με τον φοιτητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ταλαντούχο τενίστα με διεθνείς διακρίσεις Χάρη Καπόγιαννη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...