17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μεντβέντεφ για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν: Θα έχει «τερατώδεις» συνέπειες για το Διεθνές Δίκαιο

Ημερομηνία:

Το ρωσικό ΥΠΕΞ απάντησε για το ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι οι αποφάσεις του ΔΠΔ «δεν έχουν καμία σημασία» για τη Ρωσία. «Φρικτές» οι συνέπειες λέει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Τερατώδεις» συνέπειες στο Διεθνές Δίκαιο θα έχει η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτινμ εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αποφάσισαν να δικάσουν τον πρόεδρο (…) πυρηνικής δύναμης, που δεν είναι κράτος μέλος του ΔΠΔ για τους ίδιους λόγους με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες», τόνισε ο κ. Μεντβιέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Οι συνέπειες για το διεθνές δίκαιο θα είναι τερατώδεις», έγραψε.

Πάντως, την Παρασκευή μόλις έγινε γνωστό το ένταλμα σύλληψης, άμεση ήταν η αντίδραση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ με ένα καυστικό tweet.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω ΠΟΥ πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί», έγραψε στα αγγλικά ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα emoji χαρτιού υγείας.

Τι αναφέρει το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) την Παρασκευή (17/3) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

«Σήμερα, 17 Μαρτίου 2023, το Τμήμα Προδικασίας 2 του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία: τον κ. Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την κα Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα», επίτροπο της ρωσικής προεδρίας για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΠΔ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε το Δικαστήριο.

«Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη τουλάχιστον από τις 24 Φεβρουαρίου 2022», συνέχισε το ΔΠΔ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι ο κ. Πούτιν είναι προσωπικά υπεύθυνος για τα προαναφερθέντα εγκλήματα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία Τσοντάκη για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας

Την πρότασή του για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας...

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητής βρήκε μέσα στο φαγητό του στην Λέσχη παξιμάδι βίδας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την φοιτητική λέσχη του...

Η Οδύσσεια του Μαρκόπουλου – Ένας χρόνος μετά

Ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την...

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά...