15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μεντβέντεφ: Η Δύση απεχθάνεται την ανεξαρτησία της Ρωσίας και της Κίνας

Ημερομηνία:

Την πεποίθησή πως οι σχέσεις της χώρας του και της Κίνας με τη Δύση, θα παραμείνουν τεταμένες για πολύ καιρό, εξέφρασε σε δηλώσεις του, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η Δύση απεχθάνεται την ανεξαρτησία της Ρωσίας και της Κίνας και οι επόμενες δεκαετίες δεν θα είναι ήσυχες, καθώς θα προσπαθήσει να επιτύχει την κατάτμηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μικρότερα και πιο αδύναμα κράτη».

Σε ότι αφορά την Ουκρανία, υποστήριξε πως αποτελεί μέρος της «Μεγάλης Ρωσίας» και πρόσθεσε πως δεν βλέπει καμιά προοπτική αναθέρμανσης των σχέσεων της Μόσχας με δυτικές κυβερνήσεις στο εγγύς μέλλον.

«Πιστεύω πως κάποια στιγμή η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και οι επικοινωνίες θα αποκατασταθούν, όμως ειλικρινά πιστεύω πως μέχρι τότε μεγάλος μέρος αυτών των ανθρώπων (σ.σ. των σημερινών δυτικών ηγετών) θα έχουν πάρει σύνταξη και κάποιοι θα έχουν πεθάνει», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεντβιέντεφ, σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, συμπλήρωσε πως αν οποιαδήποτε χώρα αποπειραθεί να προχωρήσει στη σύλληψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δυνάμει του εντάλματος που έχει εκδοθεί σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αυτό θα θεωρηθεί στη Μόσχα κήρυξη πολέμου.

«Οι συνέπειες θα είναι τερατώδεις» σχολίασε για το ένταλμα σύλληψης Πούτιν

Για την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίουνα προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας εκτίμησε ότι η απόφαση, αυτή που θέλει να τον δικάσει για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, θα έχει φρικτές συνέπειες για το διεθνές δίκαιο.

«Αποφάσισαν να δικάσουν τον πρόεδρο (…) πυρηνικής δύναμης, που δεν είναι κράτος μέλος του ΔΠΔ για τους ίδιους λόγους με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες», τόνισε ο κ. Μεντβιέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Οι συνέπειες για το διεθνές δίκαιο θα είναι τερατώδεις», έκρινε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...