14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μεντβέντεφ: “Μια νέα οικονομική τάξη καταφθάνει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι”

Ημερομηνία:

Μία νέα οικονομική τάξη θα μπει σε διαπραγμάτευση στον κόσμο στην οποία η Δύση δε θα έχει πλέον τον κύριο λόγο, υποστήριξη ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκε στη Ρωσία από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους σύμμαχούς τους για τη σύγκρουση στην Ουκρανία απέτυχαν να λυγίσουν τη χώρα αλλά αντιθέτως “επιστρέφουν στη Δύση σα μπούμερανγκ”, υποστήριξε ο Μεντβέντεφ που είναι πλέον επικεφαλής του Συμβουλίου Ρωσικής Ασφάλειας. “Αυτά που συμβαίνουν πληγώνουν τους “φιλους” μας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό”.

Αλλά ενώ η Δύση συνεχίζει τις “ακαρπες προσπαθειες” να περιορίσει τη Ρωσία, “ο κόσμος σταδιακά μετακινειται προς μια νέα λογική παγκόσμιων οικονομικών σχέσεων, προς μία αναβάθμιση του οικονομικού συστήματος”, είπε.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν “πληγώσει ανεπανόρθωτα τη φήμη τους” με την απόφασή τους να μπλοκάρουν τα αποθεματικό της Ρωσικής κεντρικής τράπεζας. “Είναι αδυνατον να εμπιστευτούμε αυτούς που παγώνουν τους λογαριασμούς άλλων κρατών, κλέβουν τα κεφάλαια των επιχειρήσεων άλλων ανθρώπων και τις προσωπικές ιδιοκτησίες τους, θέτωντας υπό αμφισβήτηση τις αρχές της ιερότητας της ιδιωτικής περιουσίας”

Μετά το ξεσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανια στα τέλη του Οκτώβρη, οι ΗΠΑ και η ΕΕ πάγωσαν περίπου τα μισά από τα αποθεμάτικά σε ξένα νομίσματα της ρωσίας αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Η Ουάσιγκτον δημιούργησε ειδική μονάδα με την επωνυμία KleptoCapture, για να ελέγχει την εφαρμογή των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας και να αρπάζει τις περιουσίες ατόμων και οργανισμών που παραβιάζουν τους ορους.

Η εμπιστοσύνη στα αποθεματικά νομίσματα “ξεθωριάζει όπως η πρωινή ομίχλη” και η προοππτική εγκατάλειψης του δολαρίου και του ευρώ και του ρόλου τους δε μοιάζει πλέον μία μη ρεαλιστική προοπτική πια, είπε. “Η εποχή των περιφερειακων νομισμάτων φτάνε”, είπε

“Είτε το θέλουν είτε όχι, θα πρέπει να διαπραγματευτούν μια νέα οικονομική τάξη”, είπε ο Μεντβέντεφ. “Και η αποφασιστική φωνή θα είναι με αυτές τις χώρες που θα έχουν μια δυνατή και ανεπτυγμένη οικονομία, υγιή δημόσια οικονομικά και αξιόπιστα νομισματικά συστήματα. Και όχι αυτές οι χωρες που αδιάκοπα διογκώνουν το δημόσιο χρέος τους, τυπώνοντας όλο και παραπάνω κομμάτια από χαρτιά που τα δίνουν για κυκλοφορία τα οποία δεν έχουν καμία αντιστοιχία στον εθνικό τους πλούτο”, πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς αναφορά στην οικονομία της Αμερικής.

rt.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...