15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μετά από 3 χρόνια ξανά Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Samaria Run

Ημερομηνία:

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μετά από τρία έτη τον 10ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (Samaria Run), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα, θα φιλοξενήσει πάλι την διοργάνωση αυτή.

Η διαδρομή εφέτος έχει μεγαλώσει, είναι περίπου 21,5 km, οπότε ο επετειακός φετινός αγώνας έγινε ορεινός ημιμαραθώνιος. Η διαδρομή του είναι Οροπέδιο Ομαλού (Εκκίνηση) – Μαχί – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε μονοπάτι και δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου https://www.eoshanion.gr/samaria-run έχουν αναρτηθεί, η αναλυτική περιγραφή, οι κανόνες, τα έντυπα με την διαδικασία για την δήλωση συμμετοχής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον 10 ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Σαμαριά’. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 μόνο με την ηλεκτρονική εγγραφή του αθλητή/τριας μέσω της ιστοσελίδας: https://events.eoshanion.gr/el/events.

Η διοργάνωση του αγώνα θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Γ.Γ.Α. για την νόσο COVID-19 που θα ισχύουν κατά την ημέρα διεξαγωγής του.

Οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν υπηρεσίες, όπως κάθε χρόνο, στα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου του Αγώνα, για την ομαλή διεξαγωγή του. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς υποστηρίζουν για άλλη μία χρονιά την προσπάθεια αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες, κάθε βράδυ από τις 21:00 μ.μ. έως τις 23:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647, ή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@eoshanion.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...