17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Μετά την επίθεση με μπογιές στην ισραηλινή πρεσβεία, δέσμευση Τόσκα για μέτρα κατά του Ρουβίκωνα – Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δεσμεύθηκε πως πρόκειται να λάβει μέτρα κατά των μελών του Ρουβίκωνα, υποστηρίζοντας ότι «η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας». Αφορμή στάθηκε η επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία του Ισραήλ, που πραγματοποίησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα το πρωί της Δευτέρας.

Το πρωί της Δευτέρας ομάδα μελών του Ρουβίκωνα  που επέβαινε σε μοτοσικλέτες πλησίασε το κτήριο της ισραηλινής πρεσβείας, πέταξε μπογιές και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Σε ανακοίνωση τους ανέφεραν πως η κίνηση τους στόχευε στη στήριξη του λαού της Παλαιστίνης και την καταπίεση του Ισραήλ.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Παλαιστίνιους. Σε έναν λαό που δεκαετίες τώρα υφίσταται θύμα μια πολλαπλή καταπίεσης. Στην πραγματικότητα οι Παλαιστίνιοι πιέζονται με κάθε μέσο να φύγουν από την γη που ζουν. Ζώντας σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να αποτινάξει πολύ μικρότερους ζυγούς, πρέπει με τις δυνάμεις μας να ενισχύσουμε αυτόν τον αγώνα».

Δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ.

Μιλώντας στον «Real fm», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των μελών του Ρουβίκωνα και τόνισε ότι θα τιμωρηθούν όσοι προχώρησαν στην επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία του Ισραήλ.  «Η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας και όταν την υπερβαίνει το πληρώνει και θα το πληρώσει και αυτή τη φορά».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τους ακτιβισμούς μέσα στα όρια της νομιμότητας, με τα σπασίματα και την προσβολή πρεσβειών, τονίζοντας ότι «όταν ρίχνουν προκηρύξεις δεν υπερβαίνουν τα όρια». Ερωτηθείς για τον λόγο που δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματική οργάνωση, δήλωσε ότι αυτή είναι η εύκολη λύση, χωρίς ωστόσο να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. «Αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα. Έτσι αντιμετωπίζονται οι παρεμβάσεις και τα εγκλήματα στις δημοκρατίες».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...