18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μετά τη βεβήλωση μνημείου, νεοναζί πέταξαν και τρικάκια στην παρέλαση, έχοντας το σήμα του «Τάγματος Αζόφ» – Ποια είναι η “Αυτόνομη Κίνηση Hellenic Existence” | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Άμεση επέμβαση της ΕΛΑΣ κατά Νεοναζί που πέταξαν τρικάκια. Τους απομόνωσαν και έκαναν εξακρίβωση στοιχείων.

Μια ομάδα Νεοναζί με την επωνυμία “Αυτόνομη Κίνηση Hellenic Existence” πέταξε τρικάκια κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Η ομάδα νεαρών άρχισε να πετάει τρικάκια με ακροδεξιό περιεχόμενο στα οποία, μάλιστα, υπήρχε και έμβλημα που παρέπεμπε στο ακροδεξιό τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία.

H οργάνωση έσπευσε να ανεβάσει και κείμενο στον λογαριασμό τη στο twitter για να ενημερώσει για τη δράση της:

Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις τους στρέφονται ενάντια στο καθεστώς Πουτιν στη Ρωσία το οποίο θεωρούν φιλοεβραϊκό και φιλομουσουλμανικό:

Για την κίνηση της ομάδας αυτής ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ άνδρες της οποίας έφτασαν στην περιοχή που βρίσκονταν οι νεαροί τους οποίους απομόνωσε κάνοντας εξακρίβωση στοιχείων.

"google ad"

τρικάκια στην παρέλαση

Στη σελιδα της οργάνωσης γίνεται εκτενή αναφορά στην “αδιαπραγματευτη στάση εθνικής ανεξαρτησίας που τήρησε ο Στεπάν Μπαντέρα καθόλη τη διάρκεια της δράσης του. Μια στάση που αποτυπώνεται σήμερα και στη δράση των συνεχιστών του, οι οποίοι μάχονται στις τάξεις του τάγματος Azov” ενώ σε πολλά άρθρα γίνεται αναφορά στο έργο του Χίτλερ.

Παρόμοιες θέσεις παρουσιάζουν και με εκπομπές που αναρτούν στο youtube:

Σημειώνουμε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων στην Καλλιθέα γράφοντα τη λέξη «Azov» που παραπέμπει στο διαβόητο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ που έχει «πλούσια» δράση εδώ και χρόνια στην Ουκρανία.

Η οργάνωση “Αυτόνομων Εθνικιστών” είναι φασιστική οργάνωση η οποία χρησιμοποιεί το σημα του Τάγματος Αζόφ και έχει δράση εδώ και χρόνια στην Ελλάδα

Η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Με την παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας άνοιξαν οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρου και ακολουθησε μεικτό τμημα διασωστών ενώ στον αττικό ουρανό έκανε την εμφάνιση του το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755 συνοδευόμενο από αεροσκάφος F-16.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...