16.8 C
Chania
Wednesday, May 29, 2024

Μεταξωτά χαλιά: Μια ιδανική λύση για κάθε σπίτι

Ημερομηνία:

Τα χειροποίητα μεταξωτά χαλιά δικαιολογημένα  γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, αφού είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, σχεδόν αναντικατάστατα. Κατασκευάζονται με προσοχή και με ειδικές τεχνικές, για αυτό το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Το Ιράν, η Τουρκία, και η Περσία ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με την παραγωγή μεταξωτών χαλιών. Φυσικά, τα χειροποίητα μεταξωτά χαλιά υπάρχουν σε διαφορετικά μεγέθη και στυλ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για διακόσμηση τοίχου. Τα χαλιά από μετάξι είναι μια ικανοποιητική επιλογή και προσφέρουν μια μοναδική πινελιά σε κάθε  χώρο.  Πρόκειται για μια επιλογή που συμβάλλει στο να είναι ευχάριστη και φιλόξενη η εμφάνιση του χώρου σας.

Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία

Υπάρχουν διάφορες απόψεις όσον αφορά την προέλευση του μεταξιού. Κατά την επικρατέστερη άποψη,  προέρχεται από την Κίνα. Λέγεται ότι μια αυτοκράτειρα της Κίνας ανακάλυψε το μετάξι, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι η προέλευση του έχει ρίζες στην Ινδία. Στα χρόνια του Βυζαντίου, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός έστειλε δύο μοναχούς στην Κίνα, οι οποίοι φεύγοντας έκρυψαν μεταξοσκώληκες στα κούφια μπαστούνια τους και κατ’ αυτόν τον ενδιαφέρον τρόπο το μετάξι έφτασε στο Βυζάντιο. Τα μεταξωτά χαλιά έχουν συνδεθεί στενά με τις βασιλικές οικογένειες.

Γιατί όμως να επιλέξει κάποιος για τον χώρο του ένα χειροποίητο μεταξωτό χαλί κι όχι κάποιο άλλο; Ας δούμε μαζί τους βασικούς λόγους που αξίζει να επενδύσετε σε αυτά.

Αντοχή

Οι ίνες μεταξιού είναι πιο ανθεκτικές συγκριτικά με άλλες φυσικές ίνες. Το μετάξι είναι πολύ μαλακό και πολυτελές υλικό, καθώς έχει πρωτεΐνες και αμινοξέα. Τα χαλιά από μετάξι διακρίνονται για τη διάρκεια και την αντοχή τους. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε κατοικίδια στο σπίτι σας και ανησυχείτε για φθορά, μπορείτε να επιλέξετε αυτά τα χαλιά, καθώς είναι υψηλής ποιότητας.

Εμφάνιση που τραβάει τα βλέμματα

Η εμφάνισή τους είναι εντυπωσιακή και πάντα προσελκύει βλέμματα και ενθουσιασμό. Είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια και η υψηλή τους ποιότητα αυτός ο ακαταμάχητος συνδυασμός που δεν περνά απαρατήρητος. Αποτελούν μια μοναδική πινελιά σε όποιον χώρο κι αν τοποθετηθούν.

Φιλικά προς το περιβάλλον

Οι ίνες μεταξιού είναι φυσικές και βιοαποικοδομήσιμες. Οι μεταξοσκώληκες δεν χρειάζονται λιπάσματα για να αναπτυχθούν. Αυτά τα χαλιά είναι ανανεώσιμα και δεν αντιδρούν στο περιβάλλον. Συνεπώς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το δωμάτιό σας είναι ένα μέρος… ασφαλέστερο, αν υπάρχουν σε αυτό μεταξωτά χαλιά.

 

 

Φυσικά, η λίστα με τα πλεονεκτήματα των μεταξωτών χαλιών δεν τελειώνει εδώ. Η αλήθεια είναι ότι με την παρουσία τους και μόνο μπορούν να ανανεώσουν σε μεγάλο βαθμό τον εκάστοτε τον χώρο και να αλλάξουν απευθείας την εμφάνιση του, χαρίζοντας μια πινελιά μοναδικότητας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ