23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου: Ο Τσιόδρας πρότεινε lockdown σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο – Διαψεύδει η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που έγινε με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και δημάρχων του νησιού, προτάθηκε η επιστροφή σε καθεστώς lockdown, μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαλκιαδάκης, ανέφερε ότι ο κ. Τσιόδρας πρότεινε τον εκ νέου εγκλεισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι οποίες τελικά επέστρεψαν στο «πορτοκαλί» του επιδημιολογικού χάρτη.

«Ευτυχώς εχθές τη σώσαμε την παρτίδα. Με παρέμβαση των φορέων του νησιού, αλλά και του Πρωθυπουργού, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να γίνει τώρα κάτι τέτοιο, αφού ξεκινάει μόλις ο τουρισμός», τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν καταστροφικό, αλλά ευτυχώς απετράπη εγκαίρως. «Η μετάλλαξη αυτή θα πάει σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε προφυλαγμένοι και ασφαλείς. Το μόνο που μας σώζει είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Χαλκιαδάκης.

Η κυβέρνηση διαψεύδει τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ηρακλείου

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του προέδρου της ένωσης ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκου Χαλκιαδάκη, ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας πρότεινε τον εκ νέου εγκλεισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της παραλλαγής «Δέλτα».

Μετά από τα δημοσιεύματα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Ουδέποτε και ουδείς πρότεινε lockdown για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη.

Αντιθέτως τονίστηκε η σημασία της συνεχιζόμενης επιδημιολογικής και εργαστηριακής επιτήρησης και η ανάγκη να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός ως το ουσιαστικότερο μέτρο για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς και των επιπτώσεων της κυκλοφορίας του ιού και των μεταλλαγμένων στελεχών του».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ