23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μεϊμαράκης: Κάντε εκλογές και θα σας βοηθήσουμε να αποδράσετε

Ημερομηνία:

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το κόμμα της ΝΔ θα στηρίξει την συμφωνία και θα υπερψηφίσει το μνημόνιο, προκειμένου να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για την διάσωση της χώρας δηλώνοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα του είναι σε εκλογική ετοιμότητα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

«Την πλήρη διάλυση της χώρας εμείς θα την σταματήσουμε» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «αν πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, κάντε τις κι εμείς θα σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε. Αρκεί να σωθεί η χώρα. Μην μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό επισήμανε πως «όλες οι επιλογές σας έχουν αποδειχτεί ανεπαρκείς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με προσωπικές επιθέσεις τόσο στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία φέρνει νομοθετήματα στη Βουλή, αλλά και προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και έκανε λόγο για εικόνα πλήρους διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής.

Χαρακτήρισε ως σουρεαλιστική την εικόνα της ψήφισης νομοσχεδίων κατά το δοκούν από τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως ανεπαρκή που επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «θύμα» των διαπραγματεύσεων και των επιλογών του τόσο στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, αλλά και του Γ.Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Είσαι πρωτος Μνημονιακός είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος προσωπικά στον Πάνο Καμμένο. «Εγώ δεν σας λέω Γερμανοτσολιάδες αλλά Μνημονιακούς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματός του.

«Όταν πήγαμε με τα πουκάμισα τα χάσαμε όλα. Όταν αυτούς τους αλλάξαμε, είχαμε συμφωνία» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος σε οποιαδήποτε ενέργεια για πρόταση μομφής προς την πρόεδρο της βουλής και ζήτησε να δοθεί λύση στο πρόβλημα τα νομοθετήματα της κυβέρνησης να υπερψηφίζονται από την αντιπολίτευση και να καταψηφίζονται από μέρος της συμπολίτευσης.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να συνδράμει αποφασιστικά στο να κλείσει αυτό το κεφάλαιο οριστικά. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για πρόωρες εκλογές.

Υπερασπίστηκε της πολιτικής διαπραγμάτευσης που έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά και αντιπαρέβαλε την πρόοδο που είχε επιτευχθεί σε αντίθεση με την πορεία και την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Είστε αντιμέτωπος με τους “δαίμονες” που εσείς κατασκευάσατε» είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για υφαρπαγή της ψήφου μερίδας του ελληνικού λαού. «Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη, δεν είστε κυβερνήτης κ. πρωθυπουργέ και μάλιστα εξαφανισμένος» είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε από το βήμα της βουλής και στο κομματικό του ακροατήριο στοχεύοντας προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματός του που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ διερωτώμενος αν τελικά η απόφαση αυτή των ψηφορόρων ήταν τελικά σοφή.

Ανακοίνωσε τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την εξέταση των όρων του τρίτου μνημονίου και προανήγγειλε εθνικό σχέδιο από τη ΝΔ που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ και θα προταθεί στους εταίρους.

"google ad"

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απευθύνθηκε και στην ομάδα των αγροτών λέγοντας ότι θα δοθεί μάχη για να μην περάσουν τον Οκτώβριο τα επαχθή μέτρα που προβλέπονται στο πακέτο του μνημονίου.

Άσκησε κριτική στην απόφαση να επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία, για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τον τουρισμό και την κοινωνική πολιτική.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...