19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Θεοδωράκης: Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τα ψέματά σας κύριε Τσίπρα

Ημερομηνία:

«Η χώρα είναι με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και η Βουλή αποσυντίθεται. Βουλευτές που ψηφίστηκαν για να σκίσουν τα μνημόνια τα υπογράφουν, βουλευτές που ψηφίστηκαν για να αντιπολιτευτούν, πολιτεύονται. Είναι ώρα να μιλήσουμε για το ψέμα που μας έφτασε ως εδώ. Η ώρα να μιλήσουμε για το ψέμα στην πολιτική» ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτηση του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το ψέμα κατέστρεψε τη χώρα, όπως και οι δήθεν αντιμνημονιακές πολιτικές. Μας λέγατε γερμανοτσολιάδες και πουλημένους. Τώρα είστε εσείς στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που κατηγορούσατε. Σας καθιστά αυτό γερμανοτσολιάδες; Όχι, σας καθιστά όμως πολιτικάντηδες» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

« Η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει ρότα για αρχίζει να παράγει. Δεν θα έχει τύχη εκτός του ευρώ. Μας χλεύαζαν όταν λέγαμε όχι παιχνίδια με το ευρώ. Αν μας είχατε ακούσει τώρα θα ήσασταν με μια πολύ καλύτερη συμφωνία» είπε ο επικεφαλή ς του Ποταμιού.

Όπως και η κ. Γεννηματά νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε αλλαγή του εκλογικού νόμου «Η Ελλάδα για εμάς έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας. Αλλά για αυτό χρειαζόμαστε έναν νέο εκλογικό νόμο, χρειαζόμαστε σπάσιμο των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, δραστική μείωση του μπόνους των 50 εδρών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν η χώρα δεν εξάγει, αν το δημόσιο δεν γίνει μικρότερο, αν δεν υπάρξει δίκαιη φορολογική πολιτική τότε στην επόμενη κρίση θα βρεθούμε μονομιάς στη δραχμή» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε «Εμείς λέμε ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτούς που παράγουν, στους αόρατους για εσάς του ιδιωτικού τομέα να ακούσουμε τη φωνή των νέων, των ανέργων»

Από την ομιλία του κ. θεοδωράκη δεν έλειψαν και οι βαριές αιχμές κατά της προέδρου της βουλής «Δυο μέρες τώρα γίναμε κομπάρσοι στην προσωπική παράσταση μιας εγωπαθούς είπε χαρακτηριστικά» και κατηγόρησε για την επιλογή της τον πρωθυπουργό. «Η παραμονή της είναι δείγμα της ατολμίας σας» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν σας εμπιστευόμαστε αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο. Στηρίζουμε αυτή τη στιγμή αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε τη σύγκρουση μαζί σας. ελπίζοντας ότι την επόμενη φορά ο ελληνικός λαό ς θα συνταχθεί με την αλήθεια» κατέληξε ο κ. θεοδωράκης.

Ένταση για το θέμα των μεταναστών

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Θεοδωράκη σημειώθηκε και ένταση με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση για το μεταναστευτικό με τον κ. Θεοδωράκη να αναφέρει ότι «εγώ τα ξέρω αυτά γιατί έχω πάει και στο παρελθόν σε αυτά τα νησιά». «Οι υπουργοί σας πειραματίζονται κύριε Τσίπρα» είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Είδατε την αναλογία με την Ιταλία; Είμαστε 1 προς 9 και τώρα είμαστε 1 προς 1» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης. «Αν έχετε απορίες για την μεταναστευτική πολιτική κύριε Βούτση να σας κάνω φροντιστήριο» συνέχισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...