13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Με ή χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια οι θέσεις στις οποίες προορίζονται οι εννέα αυτοδίκαια μεταταγμένοι Δημοτικοί Αστυνομικοί στο Δήμο Χανίων;

Ημερομηνία:

Με την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ για την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα των δημ.αστυνομικών και την μετάταξή τους, τέθηκε σε εφαρμογή η παρ.2 του άρθρου 81 του ν.4172/2013 (ΦΕΚ ‘Α 167) σύμφωνα με την οποία: Εξαιρούνται της διαθεσιμότητας οι δημ.αστυνομικοί με κοινωνικά κριτήρια (ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, οι πολύτεκνοι κτλ) καθώς και οι έχοντες πτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Αυτό βέβαια έγινε προκειμένου να παραμείνουν στη διάθεση των Δήμων υπάλληλοι με ιδιαίτερα υψηλά προσόντα κατάρτισης και να χρησιμοποιηθούν, όσο γίνεται καλύτερα, σε θέσεις διοίκησης όπως χαρακτηριστικά ορίζει ο παραπάνω νόμος.

Στην περίπτωση του Δήμου μας όμως τι θα γίνει; Θα τηρηθεί η αξιοκρατία όπως θα θέλαμε όλοι ή όχι; Προς το παρόν οι υποψήφιες θέσεις που προορίζονται να μεταταγούν οι εν λόγω δημ. υπάλληλοι είναι θέσεις που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε υπάλληλος ΥΕ.

Αναμένουμε λοιπόν τις θετικότερες εξελίξεις με γνώμονα την αξιοκρατική τους τοποθέτηση, προκειμένου να είναι πιο ικανά στελεχωμένες οι δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Όσoν αφορά τις ανάγκες του Δήμου για ειδικότητες που δεν απαιτούν ιδιαίτερες και εξειδικευμένες γνώσεις (κλήσεις σε παρκόμετρα και μεταφορά αλληλογραφίας), ο Δήμος θα μπορούσε να προκηρύξει διαγωνισμό ενδιαφέροντος των δημοτικών υπαλλήλων, όπως έγινε σε αντίστοιχη περίπτωση στον Δήμο Αθηνών. Ακόμα, θα ήτο δυνατό να προκηρύξει κάποιες θέσεις για άτομα με μερική αναπηρία ή άτομα που πληρούν κοινωνικά κριτήρια ή ακόμα να προτιμηθούν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί (που τόσο απότομα τέθηκαν εκτός εργασίας και που ακόμα δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα τους).

Η ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται από όλες τις βαθμίδες διοίκησης και οι άνθρωποι με γνώση και αντικείμενο σπουδών να αξιοποιούνται όσο το δυνατόν καλύτερα, για το μέλλον του Δήμου μας. Περιμένουμε από το Δήμο Χανίων να λάβει υπ’όψην του τα παραπάνω και να αφομοιώσει όσο γίνεται καλύτερα τους εννιά αυτούς καταρτισμένους δημοτικούς υπαλλήλους του!

Η υπογράφουσα,

Κλεινάκη Μαρία

Δημοτική Παράταξη Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...