14.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Με μεγάλες απώλειες 38 βουλευτών από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το πολυνομοσχέδιο – ΝΑΙ και οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με σημαντικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το Πολυνομοσχέδιο. 38 βουλευτές για το ΣΥΡΙΖΑ, με 32 ΟΧΙ και 6 ΠΑΡΩΝ

Σε σύνολο 299 βουλευτών, ΝΑΙ ψήφισαν 229, ΟΧΙ ψήφισαν 64 και ΠΑΡΩΝ 6 βουλευτές.

Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης και ο Αναπληρωτής υπουργός Αμύνης Κων/νος Ήσυχος ψήφισαν ΟΧΙ.

Οι μόνοι βουλευτές από Κρήτη που ψήφισαν ΟΧΙ είναι ο Κριτσωτάκης Μιχάλης από το Ηράκλειο και ο Κώστας Δερμιτζάκης από το Λασίθι.

Και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης, Βάλια Βαγιωνάκη ψήφισαν “ΝΑΙ”

ΝΑΙ ψήφισε και ο εκλεγμένος στα Χανιά πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

ΝΑΙ ψήφισε τελικά ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ παρά του ότι είχε ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ.

«Όχι» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάνης Βαρουφάκης, οΔημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, η Αγλαΐα Κυρίτση, οΔημήτρης Κοδέλας, η Ελένη Σωτηρίου, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Γιαννης Σταθάς, ο ΘωμάςΚώτσιας, ο Κώστας Λαπαβίτσας, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνη, οΚωνσταντίνος Ζαχαριάς, η Ευαγγελία Αμμανατίδου, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο ΒαγγέληςΔιαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Ηλίας Ιωαννίδης, η Ραχήλ Μακρή, ο ΙωάννηςΖερδελής, ο Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη Ψαρρέα, ο ΣτάθηςΛεουτσάκος, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Ζήσης Ζάννας, ο Βασίλης Κυριακάκης.

«Παρών» δήλωσαν η Βασιλική Κατριβάνου, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο ΔημήτρηςΜπαξεβανάκης, η Ηρώ Διώτη, η Βασιλική Λέβα και ο Νίκος Μιχαλάκης.

Απούσα η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «αν οι ψήφοι από την κυβερνητική πλειοψηφία πέσουν κάτω από το “φράγμα“ των 120, τότε είναι αναμενόμενο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις».

Πάντως σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε με κάθε τρόπο τη στήριξή του στην κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας διαρκώς στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι:

“Στηρίζουμε ολόθερμα την κυβέρνηση. Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό. Δεν στηρίζουμε το μνημόνιο. Θα παραιτηθώ αν μου το ζητήσει ο πρωθυπουργός”

 

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...