21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Με ικανοποιητική συμμετοχή οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Με δύο κινητοποιήσεις, ως συνήθως, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στα Χανιά. Μεγαλύτερη η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Νέων Καταστημάτων όπου στήθηκε και εξέδρα για τους ομιλητές.

Στην πρώτη χρονικά κινητοποίηση, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς κάλεσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων, η Λαϊκή Ενότητα Χανίων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ Χανίων και η ΚΕΕΡΦΑ.

Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες οι ομιλητές ξεκίνησαν την πορεία τους η οποία αφού έφθασε στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων δεν ακολούθησε το συνήθη δρόμο και κατέβηκε από τη Χάληδων για να διασχίσει κεντρικά σημεία της παλιάς πόλης.

Στη συγκέντρωση της Πλατείας Νέων Καταστημάτων που ξεκίνησε στις 10.30 κάλεσαν το ΠΑΜΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Χανίων, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ενώ το παρόν έδωσε και το Σωματείο Σύριων.

Στο σημείο στήθηκε και εξέδρα ενώ αρκετά ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου.

Νωρίτερα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κατάθεσαν στεφάνι στο μνημείο Ειρήνης στο Πασακάκι στις 10 το πρωί.

Επίσης μετά το τέλος της συγκέντρωσης της Πλατείας Νέων Καταστημάτων, πραγματοποιήθηκε λαϊκό γλέντι στο πάρκο των Αγ. Αποστόλων

Τέλος, η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών και οι τοπικοί Φορείς σε συνεργασία με το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Πασακάκι, στο μνημείο Ειρήνης και εργαζομένων, την Πρωτομαγιά στις 12.00 το μεσημέρι, μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Δημοτική αγορά.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανωλικάκης Ιωάννης, πρόεδρος Εργατ/κού Κέντρου Χανίων.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...