13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Με μια διάψευση ολοκληρώνεται το φιάσκο με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ημερομηνία:

Μετά το σάλο από την άγρια καταστολή εντός των πανεπιστημίων και τον τραγελαφικό επιχειρησιακό σχεδιασμό που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και από αστυνομικούς, ήρθαν αρχικά οι διαρροές για «βήμα πίσω» από την κυβέρνηση στο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Οι «διαρροές» έγιναν δηλώσεις από τον υφυπουργό Παιδείας που εξήγησε το νέο σχέδιο: Τα ΜΑΤ θα φυλάνε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και όλοι μαζί θα περιπολούν εκτός Πανεπιστημίων… για να υπάρχει ένα «αίσθημα ασφάλειας».

Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρεται να εξετάζει το προσωρινό «πάγωμα» των περιπολιών των δυνάμεων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Σχολιάζοντας αυτές τις πληροφορίες, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για να διαψεύσει τον απόσυρση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ωστόσο δεν διευκρινίζει αν οι περιπολίες θα περιοριστούν εκτός των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί».

Και προσθέτει: «Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια».

«Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», καταλήγει.

Σημειώνεται πως το φιάσκο της κυβέρνησης στο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έχει πυροδοτήσει και σφοδρή κριτική και στον φιλοκυβερνητικό τύπο με τα βέλη να εστιάζουν κυρίως στους Θεοδωρικάκο και Γεραπετρίτη. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασιμάτης με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα»,  χαρακτηρίζει «κανονική κωμωδία» την υπόθεση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τονίζει ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης «έβαλε το δαχτυλάκι του στο φιάσκο της ΠΟΠΠΠΙ».

Πριν από μερικές ημέρες υπήρξε συνάντηση των ηγεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. με τους πρυτάνεις των τεσσάρων πανεπιστημίων –ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)– στα οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα εγκατασταθούν ομάδες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Σε αυτή τη σύσκεψη, σύμφωνα με την Καθημερινή, ήταν που αποφασίστηκε οι αστυνομικές δυνάμεις να περιπολούν εκτός Πανεπιστημίων, έχοντας και τη συνδρομή αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...