21.8 C
Chania
Thursday, May 16, 2024

Με μουσική κλείνουν οι εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Αντίβαρο Terracotta project το Σάββατο στο Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών

Ημερομηνία:

Με εκατοντάδες θεατές να έχουν περάσει τον τελευταίο μήνα από τις εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Αντίβαρο, το μεγαλύτερο χειμερινό θεατρικό φεστιβάλ στην Κρήτη φτάνει στο τέλος του για φέτος. Αλλάζει μάλιστα χώρο για την τελευταία του εκδήλωση, η οποία θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84 στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 8 Απριλίου στις 9 ακριβώς.

Το project TERRACOTTA, με το οποίο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις, είναι το κοινό σημείο συνάντησης και έμπνευσης τριών μουσικών από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Το μουσικό υλικό αποτελείται κυρίως από συνθέσεις του Ανδρέα Παραγιουδάκη, μουσικού και συνθέτη που ζει στο Bregenz της Αυστρίας, και διαπνέεται από τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα και το υψηλό μουσικό επίπεδο αυτής της μουσικής συνεργασίας.

Ο τρόπος με τον οποίο οι τρεις μουσικοί που συμμετέχουν δημιουργούν τη μουσική ατμόσφαιρα είναι μοναδικός. Μέσα από τη βαθιά επικοινωνία τους, προσκαλούν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι στoν χώρο της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου. Οι απλές συνθετικές φόρμες ανοίγουν ένα πρόσφορο πεδίο για την ανάπτυξη ηχητικών κόσμων, που αγγίζουν τις αισθήσεις του ακροατή.

Οι ντελικάτες γραμμές του κοντραμπάσου, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα ευαίσθητη και ταυτόχρονα δυναμική αλληλεπίδραση της Στάμνας (Udu) και του πιάνου, δημιουργούν μια μεσογειακή αισθητική μουσικής δωματίου, που ενσωματώνει στοιχεία και ηχοχρώματα από την παράδοση, την τζαζ, τη ροκ και την κλασική μουσική, χωρίς να περιορίζονται σε κανένα από αυτά τα είδη. Ταυτόχρονα, η ευελιξία και των τριών μουσικών έχει ως αποτέλεσμα μια ποικιλία ενορχηστρώσεων που δεν περιορίζονται στο σχήμα του τρίο για πιάνο, αλλά εξερευνούν άγνωστα μέχρι τώρα εδάφη. Έτσι, δημιουργούνται αντισυμβατικοί συνδυασμοί δύο κρητικών λυρών, νταουλιού, και κρητικής λύρας – κοντραμπάσου και μπεντίρ.

Παίζουν οι μουσικοί: Ανδρέας Παραγιουδάκης

Γιάννης Πολυχρονάκης κοντραμπάσο

Γιάννης Παπατζανής κρουστά

Σάββατο 8 Απριλίου 2023, Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών, Εθνικής Αντιστάσεως 84, ώρα έναρξης 9μμ

Τηλέφωνο κρατήσεων 6988399325 Εισιτήρια 10 και 8 Ευρώ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Αποκορώνου αποχαιρετά την Ειρήνη Μπαρουλάκη, τον γηραιότερο άνθρωπο της χώρας μας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την εκδημία της Ειρήνης Μπαρουλάκη, τον...

Σύγχρονες τεχνολογίες – εικονική πραγματικότητα στα μουσεία του Βενιζέλου

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»...

Στα Χανιά σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτής Β3...