19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Με πρωτοβουλία της ΟΑΚ: Ετοιμάζουν εταιρεία λαϊκής βάσης για την ενέργεια στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με πρωτοβουλία της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με εκπροσώπους των Δήμων του Νομού Χανίων και άλλους φορείς της περιοχής, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. για τη δημιουργία Εταιρείας Λαϊκής Βάσης για την Ενέργεια (ΕΛΒΕ).

Ο Κων/νος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, καλωσόρισε και ενημέρωσε αναλυτικά για τις προηγούμενες συναντήσεις και την απόφαση δημιουργίας ΕΛΒ για την Ενέργεια, ύστερα από την επιστημονική Ημερίδα με θέμα, «Το ενεργειακό πρόβλημα στην Κρήτη. Δυνατότητες ανάπτυξης συνεταιρισμών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» (1.11.2014). Όλοι οι παραβρισκόμενοι τοποθετήθηκαν θετικά σε μία παρόμοια πρωτοβουλία και ζητήθηκε στην επόμενη συνάντηση να αναλυθεί το νομικό και το οικονομικό τεχνικό πλαίσιο της ΕΛΒ, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, που θα δυσχεραίνουν τη σκοπιμότητα, την προβολή και το έργο της Εταιρείας. Αμέσως μετά θα αρχίσει η ενημέρωση των πολιτών.

Εκτός από τον Σεβασμιώτατο, Πρόεδρο της ΟΑΚ και τον Γενικό Διευθυντή, στη συνάντηση έλαβαν μέρος: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, οι Δήμαρχοι Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Κανδάνου – Σελίνου κ. Αντώνιος Περάκης, η Δήμαρχος Γαύδου κα Ευγαγγελία Καλλίνικου, πολλοί Αντιδήμαρχοι, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ελευθέριος Κοπάσης, ο οποίος εκπρόσωπησε και το Τεχνικό Επιμελητήριο, από το Οικονομικό Επιμελητήριο ο κ. Παντελής Πετσετάκης, εκπρόσωπος από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και ο Καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ιωάννης Βουρδουμπάς.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου:

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή, τη θετική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, υπογράμμισε το γεγονός της συνεργατικότητας και της συλλογικότητας που εκφράζεται από μία παρόμοια προσπάθεια που τόσο πολύ έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία μας και τόνισε τη σημασία που έχει η πρωτοβουλία αυτή για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος εργάζεται πολλαπλώς για το σεβασμό και την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος. Μάλιστα σε πρόσφατη επιστολή του ο Παναγιώτατος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να είναι «επ’ ωφελεία των ευσεβών Κρητών, λαβόντων πείραν εις το εγγύς παρελθόν αναλόγων επιτυχών ενεργειών της τε Ακαδημίας και της Εκκλησίας Κρήτης, αίτινες εγένοντο αφορμή ίνα τούτο μεν στηριχθή το Πανάγιον Όνομα Αυτού υπό των ιδόντων τα καλά έργα της Αγιοτόκου Αποστολικής Εκκκλησίας της Μεγαλονήσου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ