16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Με την 53χρονη καθαρίστρια συναντήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης – “Έτρεμα μη μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο ίδρυμα όπως εγώ” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την 53χρονη καθαρίστρια που παραμένει κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, είχε την Παρασκευή το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου. Σύμφωνα με το dikastiko.gr κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις φυλακές, ο κ. Καλογήρου συνομίλησε με την 53χρονη όπως και με τις υπόλοιπες κρατούμενες στον Ελαιώνα Θηβών.

Η 53χρονη πάντως, μιλώντας μέσα από τη φυλακή στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για το τεράστιο κύμα συμπαράστασης που υπήρξε με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση της.

Η καθαρίστρια συγκινεί με τα λόγια της μέσα από τις φυλακές της Θήβας, η οποία όπως λένε έκανε την παραποίηση του απολυτηρίου της για χάρη των παιδιών της.

Μιλώντας στο Open TV η Βάσω Σαμακόβλη, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Ταχυδρόμος, που ανέδειξε το θέμα, επεσήμανε πως η καθαρίστρια μέσα από τις φυλακές της Θήβας, παρακολουθεί κι αυτή αποσβολωμένη τις εξελίξεις και είναι ευγνώμων για το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της.

Ζήτησε η ίδια να μιλήσει με την Εύη Καρυδάκη, πρόεδρο εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας και να της μεταφέρει κλαίγοντας τις ευχαριστίες για όσα συμβαίνουν γύρω από το πρόσωπό της και την συμπαράσταση.

Η ίδια νιώθει ντροπή απέναντι σε όλους, λέει η κ. Σαμακόβλη, που ξέρουν όλοι πλέον ότι διαφοροποίησε κατά μία τάξη το απολυτήριο του Δημοτικού της για να βρει δουλειά. Το πιο συγκλονιστικό της υπόθεσης, επειδή η ίδια έχει μεγαλώσει στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο του Πειραιά μαζί με τα αδέρφια της, εννιά στο σύνολο, έκανε ό,τι έκανε για να μην βιώσουν τα παιδιά της το ίδιο.

Δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί να μην μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Έτρεμε στην ιδέα να μην μπορέσει να τα ταΐσει και να καταλήξουν κι αυτά σε κάποιο ίδρυμα.

Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία από το δικαστήριο, να μην είναι σκληρή η Δικαιοσύνη απέναντί της. Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί 15ετής ποινή φυλάκισης και στον δεύτερο βαθμό, έπεσε στα 10 χρόνια…

Δείτε το σχετικό βίντεο

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...