17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Μηνύματα Κασσελάκη σε αντιφρονούντες και Μητσοτάκη: «Δεν θα παραιτηθώ ακόμα και αν χάσουμε με 20 μονάδες»

Ημερομηνία:

Mηνύματα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο, στην εκδήλωση του London School of Economics, όπου και βρέθηκε.

Μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου που είναι το πολιτικό του πρότυπο, για τις δομές στο εσωτερικό του κόμματος, για τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος ακόμα και εάν χάσει στις ευρωεκλογές με 20 μονάδες διαφορά. Διεμήνυσε, δε, ότι στις εθνικές εκλογές «θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες»

Όπως τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση του London School of Economics «είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες με το καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή σε όλα τα μέλη του κόμματος για να κάνω ένα κόμμα για τα μέλη. Αυτό ήταν το μήνυμά μου από την αρχή. Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δουλέψει σωστά δεν θα ήμουν πρόεδρος σήμερα» είπε.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση αν η διαφορά στις ευρωεκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι πάνω από 20 μονάδες, αυτός θα ήταν λόγος να παραιτηθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «όχι».

Πρότυπο ο Ανδρέας Παπανδρέου

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στο LSE με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση», είπε πως ίνδαλμά του στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου «γιατί ένωσε τη χώρα και έφερε τις κοινωνικές αλλαγές που έφερε».

«Αυτός ο τύπος πολιτικής, που είναι έντονα προοδευτική, υπέρ όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ της συμπεριληπτικής πολιτικής, υπέρ της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι η πολιτική η οποία υποστηρίζω, δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι υπέρ των ανοιχτών αγορών, πρόκειται για αλλαγή ρητορικής και οπτικής γωνίας σε σχέση με την ιστορία της Αριστεράς, ανοιχτές αγορές όμως δεν σημαίνει αγορές χωρίς κανόνες ούτε αγορές χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις (για τιμές και μισθούς).

Αυτό χρειαζόμαστε και η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί από αυτά. Κάτι άλλο με το οποίο συμφωνώ και με εκφράζει είναι η ισχυρή εθνική άμυνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Κανείς δεν πίεσε τον Τσίπρα να παραιτηθεί»

Αναφερόμενος στη διαδικασία που οδήγησε στην εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ούτε ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας, ούτε κάποιος άλλος από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα τον ενθάρρυνε να είναι υποψήφιος, ούτε όμως και τον αποθάρρυνε.

«Υπήρξε ουδέτερος» σε όλη τη διαδρομή, υπογράμμισε για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος. Μιλώντας, δε, για την παραίτηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, είπε ότι «κανένας δεν τον πίεσε να παραιτηθεί» και πως η πλειοψηφία των μελών ήθελαν να παραμείνει.

«Ένα μήνα πριν τις δεύτερες εκλογές (Ιούνιος 2023), ταξίδευα με τον Αλέξη Τσίπρα και μου είπε «Στέφανε ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ολοκληρωτική ανανέωση και δύο είναι οι επιλογές. Είτε με νέο αρχηγό είτε με αλλαγή των πάντων μέσα στο κόμμα» και του απάντησα «το δεύτερο. Ας αλλάξουμε τα πάντα. Μείνε εσύ στη θέση σου και θα αλλάξουμε τα πάντα».

Κανείς δεν τον πίεσε να παραιτηθεί. Οι περισσότεροι μεταξύ εμού ήθελαν να μείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε όπως να απομακρυνθεί και να ανανεωθεί το κόμμα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για την περίοδο της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

"google ad"

Υποστήριξα ένα μήνα μετά την εκλογή μου ότι «θα κερδίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί θα δημιουργήσουμε μία εναλλακτική πρόταση».

«Ποτέ μου δεν φοβήθηκα να πάω σε αχαρτογράφητα νερά. Και ο Ομπάμα είχε ένα debate με τη Χίλαρι Κλίντον αν θυμάστε. Και ήταν ανάμεσα στην κρίση και την εμπειρία. Και σε αυτή την περίπτωση θα πάρω το πλευρό του Ομπάμα. Η κρίση είναι πολύ σημαντικότερη από την εμπειρία. Η εμπειρία μπορεί να επηρεάσει την κρίση σου», ανέφερε.

Ο σύζυγος και όχι σύντροφος Τάιλερ και το χειροκρότημα

Στην έναρξη της εκδήλωσης και κατά την παρουσίαση του κ. Κασσελάκη, ο παρουσιαστής κ. Φέδερστοουν αναφέρθηκε στον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, που βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό, για να τον διορθώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Είναι σύζυγος, όχι σύντροφος. Δουλέψαμε σκληρά για να γίνει αυτό αποδεκτό στην Ελλάδα»

Μάλιστα, όταν ο κ. Φέδερστοουν ζήτησε από το κοινό να χειροκροτήσει την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, χειροκρότησε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...