21.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Μηνύματα Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης για την 75η Επέτειο Μάχης Κρήτης

Ημερομηνία:

Μηνύματα για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης έδωσαν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης καλωσορίζει τις αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετείχαν στον αγώνα και τονίζει ότι όταν ο άνθρωπος προτάσσει τη ζωή του για τις αξίες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Συναδέλφωσης των λαών, τότε ο άνθρωπος μεγαλουργεί και φτιάχνει εποποιίες.

Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχης Χανίων στο μήνυμά του στέκεται όχι μόνο στον ηρωισμό των προγόνων αλλά και στη “συγκινητική συνύπαρξη διαφορετικών λαών στο πεδίο της Μάχης”.

Διαβάστε τα μηνύματά τους:

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη

75 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μάχη της Κρήτης, τη σημαντική αυτή στιγμή της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Ιστορίας. 75 χρόνια πριν οι Κρητικοί αντιμετώπισαν με ξεχωριστό ηρωισμό τις δυνάμεις του άξονα και κατάφεραν να ανατρέψουν τα σκοτεινά σχέδια που είχε ο Χίτλερ για το μέλλον της Ανθρωπότητας.

Τιμούμε και φέτος με λαμπρότητα και σεβασμό την ιστορική αυτή επέτειο, με το νου και την καρδιά γεμάτη από συγκίνηση και αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Καλωσορίζουμε στο νησί μας τις αντιπροσωπείες των χωρών εκείνου του θρυλικού αγώνα και υποκλινόμαστε με σεβασμό στους συμπατριώτες μας μαχητές και στους βετεράνους των συμμαχικών στρατευμάτων που ακόμη και φέτος έρχονται προσκυνητές στο τόπο που έγραψαν Ιστορία.

Εβδομήντα πέντε χρόνια πριν, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το μεγαλείο του ανθρώπου, όταν αυτός προέταξε στη ζωή του τις αξίες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Συναδέλφωσης των λαών. Τότε ο άνθρωπος μεγαλουργεί και φτιάχνει εποποιίες, όπως αυτή της Μάχης της Κρήτης.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη

75 χρόνια έχουν περάσει από τη Μάχη της Κρήτης, όταν ο Κρητικός Λαός, πιστός στις αξίες της φυλής, αντιμετώπισε τις δυνάμεις της ανελευθερίας και της υποταγής με κάθε μέσο, καθυστερώντας την κυριαρχία τους και δίνοντας έτσι το περιθώριο στις Συμμαχικές Δυνάμεις να προετοιμάσουν την νικηφόρα αντεπίθεση.

Η Μάχης της Κρήτης θα ξεχωρίζει για πάντα μέσα στο χρόνο, όχι μόνο για τον εκπληκτικό ηρωισμό των προγόνων μας. Θα ξεχωρίζει επίσης για τη συγκινητική συνύπαρξη διαφορετικών λαών στο πεδίο της Μάχης, λαών από όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, που ήρθαν στην κρητική γη και στάθηκαν δίπλα στους ντόπιους, για να αγωνισθούν μαζί για την Ελευθερία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.

Οι συμπολεμιστές μας έγραψαν στα χώματά μας την δική τους ηρωική σελίδα, αποδεικνύοντας ότι η μεγαλοσύνη στους λαούς βρίσκεται στη συναδέλφωσή τους, πώς με αυτό τον τρόπο μόνο μπορούμε να πορευθούμε μέσα στο χρόνο δημιουργώντας έναν οικουμενικό πολιτισμό. Οι μνήμες σ’ αυτή την πορεία πρέπει να μένουν πάντα εναργές, για να μας διδάσκουν και να μας καθοδηγούν.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη Μνήμη των Ηρώων που έπεσαν στη Μάχη και ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας τους βετεράνους μαχητές που με την παρουσία τους, ζωντανεύουν τα ξεχωριστά αυτά γεγονότα της Ιστορίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ