19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Μετά τον Ψωμιάδη, το ΕΠΑΜ και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης καταγγέλουν ότι δεν δίνονται τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων!

Ημερομηνία:

Θέμα και μάλιστα μείζον φαίνεται να δημιουργείται από τις διαρκείς καταγγελίες και από πολλές πλευρές για έλλειψη ψηφοδελτίων κομμάτων ή για μη παράδοσή τους στους ψηφοφόρους. Μετά την αρχική καταγγελία από το κόμμα Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό και τον Μάκη Ψωμιάδη, ακολούθησαν ανακοινώσεις από το ΕΠΑΜ και από τον Γιώργο Χατζημαρκάκη και όλα συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σκόπιμη έλλειψη ψηφοδελτιών! Τις καταγγελίες επιβεβαιώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μάκης Ψωμιάδης

Πιο αναλυτικά, μηνύσεις κατά δικαστικών αντιπροσώπων θα καταθέσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης κάνοντας λόγο για «αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και παραπλάνηση των Ελλήνων ψηφοφόρων».

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «μετά τις  συνεχιζόμενες καταγγελίες για μη διανομή των ψηφοδελτίων της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό σε πολλά εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια, προβαίνω σε κατάθεση μηνύσεων κατά δικαστικών αντιπροσώπων για αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και παραπλάνηση των Ελλήνων ψηφοφόρων.»

Το ΕΠΑΜ

Σε παρόμοιας μορφής καταγγελίες προχώρησε και το ΕΠΑΜ κάνοντας λόγο για επιλεκτικό μοίρασμα ψηφοδελτίων. Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος προς τα μέσα ενημέρωσης σημειώνονται και τα εξής:

«Επιλεκτικό μοίρασμα ψηφοδελτίων, των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, κάνουν κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι, σύμφωνα με καταγγελίες που καταφθάνουν στα γραφεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), από εκλογικούς αντιπροσώπους του Κινήματος αλλά και από απλούς πολίτες.

Συγκεκριμένα, σε πολλά εκλογικά τμήματα, της Επαρχίας, οι πολίτες δεν λαμβάνουν όπως προβλέπει η διαδικασία τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές αλλά μόνο των «μεγάλων» κομμάτων ή σε κάποιες περιπτώσεις ο ψηφοφόρος καλείται από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να επιλέξει πιο ψηφοδέλτιο θέλει να πάρει πριν μπει στην κάλπη!

Το Ε.ΠΑ.Μ, ενημερώνει και προειδοποιεί όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, ότι θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα ασκήσει μηνύσεις και διώξεις σε όσους δικαστικούς αντιπροσώπους εμπλέκονται σε τέτοιου είδους παρατυπίες, προκειμένου να τους αφαιρεθούν οι άδειες άσκησης επαγγέλματος.

πίσης καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ.Γ. Μιχελάκη να αντιμετωπίσει το θέμα, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος στην προσπάθεια κάποιων να νοθεύσουν το αποτέλεσμα της κάλπης.
Το Ε.ΠΑ.Μ, με υπόμνημά του, θα ενημερώσει τον Άρειο Πάγο για όλα τα στοιχεία που διαθέτει σχετικά με αυτά τα συμβάντα.»

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

"google ad"

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίου Πολίτες» Γιώργου Χατζημαρκάκη όπου σημείωσε τα εξής αναφορικά με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών:

 «Από τις αναφορές των εκπροσώπων μας, από τα κατά τόπους εκλογικά τμήματα διαπιστώνουμε ότι δεν παραδίδονται στους ψηφοφόρους ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανόμενων  και των καινούργιων κομμάτων, όπως είναι το δικό μας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις εφαρμόζεται εκλεκτική μεταχείριση των κατεστημένων κομμάτων. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν οφείλεται σε συστηματική ή θελημένη ενέργεια κάποιων και καλούμε τους ψηφοφόρους να ζητούν τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...