21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

«Μην στοχοποιείτε τους δημοσιογράφους – Δεν διχάζουν αυτοί την κοινωνία»: Απειλούν Χανιώτη δημοσιογράφο επειδή προέβη σε καταγγελία;

Ημερομηνία:

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μουντάκης έστειλε στην εφημερίδα μας επιστολή με την οποία υπονοεί ότι μετά από άρθρο του που αφορούσε περιστατικά θανάτων μετά από εγχειρήσεις σε ιδιωτικό χώρο υγείας δέχθηκε αρκετές απειλές με σκοπό τον εκφοβισμό του και την αποσιώπηση αυτών που καταγγέλλει.

Διαβάστε την επιστολή του δημοσιογράφου:

Όπως ίσως γνωρίζεις τις τελευταίες ημέρες με αφορμή ένα εντελώς ουδέτερο άρθρο για θέματα υγείας που αφορούσε γενικά κάποια θέματα με αφορμή όμως πραγματικά περιστατικά, αναπτύχθηκε τόσο στο facebook, όσο και στην ιστοσελίδα που φιλοξένησε το άρθρο-σχόλιο ένας μεγάλος διάλογος και διατυπώθηκαν δημόσια κάποιες απόψεις τις οποίες μπορείς να κρίνεις και εσύ όπως και οι αναγνώστες και όσοι ασχολούνται με αυτά.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε αφορά και μας αφορά όλους γιατί έχει συμβεί σε όλους, συμβαίνει συχνά και θα συμβεί και στο μέλλον, είναι οι πιέσεις, απειλές, εκβιασμοί, κλπ, κλπ, που συμβαίνουν κάθε φορά που κάποιος από εμάς εκφράζει την άποψή του ή το σχόλιό του για ένα θέμα, η οποία πολλές φορές δεν είναι αρεστή και τότε όλοι όσοι ενοχλούνται αρχίζουν ένα απίστευτο και πολλές φορές παρασκηνιακό τρόπο για να εκφοβίσουν τον συντάκτη, απειλώντας πολλές φορές Θεούς και δαίμονες, ούτως ώστε να επηρεάσουν και τελικά να κλείσουν το στόμα, να σταματήσουν την πένα να γράφει και γενικά να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον καθένα από εμάς να κάνει απλά την δουλειά του όπως αυτός νομίζει, και πάνω από όλα με σεβασμό και δημοσιογραφική δεοντολογία.

Επειδή πέρα και πάνω από τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα θέματα, εκτιμώ ότι πάνω από όλα είναι η προσωπική αξιοπρέπεια του καθενός, αλλά και επειδή πιστεύω ότι υπέρτατο αγαθό είναι η ελευθεροτυπία, η ελευθερία της γνώμης και η ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ, θα ήθελα εφόσον συμφωνείς να αναρτήσεις το άρθρο που σου επισυνάπτω και με το σχόλιό σου να δώσεις το έναυσμα για ένα δημιουργικό διάλογο.

Θεωρώ ότι μόνο με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και κυρίως ευσυνειδησία, μπορούμε να γίνουμε και εμείς κοινωνοί της κοινωνίας την οποία αν μη τι άλλο πρέπει να μάθουμε να σκέπτεται και να μην επηρεάζεται από βαρύγδουπες δημοσιεύσεις, σχόλια που αποπροσανατολίζουν, και καχεντρεχείς αρθρογράφους, αλλά κυρίως να προστατεύσουμε το δημοσιογραφικό επάγγελμα-λειτούργημα από τους λογής λογής κοντυλοφόρους και όσους πιστεύουν ότι με τις απειλές, τις προειδοποιήσεις και τα τελεσίγραφα, νομίζουν ότι μπορούν να κλείσουν το στόμα σε ανθρώπους που το μόνο όπλο που έχουν είναι η δημοσιογαρφική τους γραφίδα και με εντιμότητα, ηθική και πάνω από όλα αίσθηση του καθήκοντος, προσπαθούν στο μέτρο του δυνατού με τις λίγες ταπεινές γνώσεις που έχουν να κάνουν την κοινωνία μας καλύτερη. Τόσο απλά.

Πρέπει κατά την γνώμη μου να είμαστε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που διώκεται για την άσκηση του δημοσιογραφικού του επαγγέλματος και να επιδιώξουμε με κάθε τρόπο την κατάργηση του «τυποκτόνου» ισχύοντος στη χώρα μας νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει τέτοιου είδους διώξεις κατά δημοσιογράφων, όπως και την κατάργηση της βοιμηχανίας των αγωγών που στήνεται τόσο εύκολα.

Με εξαιρετική εκτίμηση,

Νίκος Μουντάκης

Δημοσιογράφος-Πολιτικός Επιστήμονας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...