17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Όχι στη μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Χανίων στις Στέρνες, από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων επανέρχεται με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στην επικείμενη μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δ. Σχ. και του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Χανίων, στα οποία φοιτούν μαθητές με σοβαρές κινητικές δυσκολίες.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων αν και αναγνωρίζει ότι το κτήριο στις Στέρνες πληροί τις προδιαγραφές, η απόστασή του από την πόλη των Χανίων αποτελεί αξεπέραστο πρόβλημα. Ως εκ τούτου, ο Σύλλογος ζητά από τον Δήμο Χανίων να επανεξετάσει την απόφασή του.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Μέχρι σήμερα τα Ειδικά Σχολεία φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων , η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει ζητήσει τη μεταστέγαση των δύο Σχολείων αφού χρειάζεται το χώρο”.

Δύο χρόνια μετά, ο Δήμος Χανίων αποφάσισε υπό την πίεση έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη μεταστέγασή τους στις Στέρνες Ακρωτηρίου σε ένα κτήριο που ναι μεν πληροί τις προδιαγραφές, αλλά η λειτουργία των Σχολείων εκεί, εγείρει σοβαρές και τεκμηριωμένες ενστάσεις, τόσο από το προσωπικό- εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό- όσο και από τους γονείς των μαθητών, εξ αιτίας της μεγάλης απόστασης από την πόλη των Χανίων.

Η μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις ,οι εξειδικευμένες θεραπείες, η συνεργασία οικογένειας σχολείου, αλλά κυρίως η δυσκολία πρόσβασης στο Νοσοκομείο Χανίων για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού , καθιστούν προβληματική, έως και επικίνδυνη τη λειτουργία του σχολείου στο χώρο που επιλέχτηκε.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων, στηρίζει τις απόψεις της ομάδας των εκπαιδευτικών και του ειδικού επιστημονικού προσωπικού που υπηρέτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά στα δύο Ειδικά Σχολεία.
Καλεί το Δήμο Χανίων να επανεξετάσει την απόφασή του και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί άλλος χώρος πιο κατάλληλος για τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των δύο Ειδικών Σχολείων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ