22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μητσοτάκης για φράχτη στον Έβρο: «Θα γίνει και χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια»

Ημερομηνία:

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία του σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απαγορεύσει τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Μάκρη και το Γέρακα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες, τόνισε ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», προσθέτοντας – σε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπαδημούλη – ότι «θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοι που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμάσιες, αλλά κρίση. Με ή χωρίς ευρωπαϊκή λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», ενώ υπογράμμισε ότι «ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκο επίπεδο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων».

Όσον αφορά στις εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, τονίζοντας ότι «επειδή ακούμε πολλά, πρώτη-δεύτερη κάλπη, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κάλπη, είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή ΝΔ σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει, ποιο κόμμα και ποιον τελικά θέλουν οι πολίτες για πρωθυπουργό», ενώ επισήμανε ότι «το κεντρικό δίλημμα είναι ποιος θα αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου, ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε πεδίο συνεννόησης με γνώμονα πάντα το διεθνές δίκαιο, ποιος θα προστατέψει τα σύνορά μας, ποιος θα συνεχίσει την επόμενη ημέρα να κρατάει την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έκανε και έμμεση αναφορά στο Μάτι, λέγοντας ότι «αυτή η επίσκεψη (στη Νέα Μάκρη) μου φέρνει στη μνήμη ένα πολύ δύσκολο βράδυ το οποίο χρειαστήκαμε να διαχειριστούμε στη δύσκολη φωτιά. Αποδείξαμε τη μεγάλη προόοδο που έχουμε κάνει στα ζητήματα πολιτικής προστασίας, από την λειτουργία του 112 μέχρι τον καλύτερο συντονισμό πυροσβεστικής και δήμων. Έχουμε αποδείξει ότι πάνω από όλα βάζουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης περιουσίας». Επανέλαβε, δε, ότι «καθαρές λύσεις θα δώσει ο λαός στις κάλπες της 21ης Μαιου και εσείς θα είστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...