23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μητσοτάκης: “Η Κρήτη είχε μείνει πίσω στις υποδομές. Τα δύο νέα μεγάλα έργα, το αεροδρόμιο και ο ΒΟΑΚ, θα καταστήσουν την Κρήτη αναπτυξιακό πρωταγωνιστή της χώρας”

Ημερομηνία:

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ήταν ιδιαίτερα περήφανος για τη σημερινή μέρα. Σε πέντε χρόνια από τώρα αυτό το στολίδι θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους νέους του επισκέπτες”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό:

“Το” Νίκος Καζαντζάκης” αποτελεί τροχοπέδη στην προσέλκυση νέων επισκεπτών. Δημιουργεί προβλήματα κυκλοφορίας και ηχορύπανσης. Το αεροδρόμιο Καστελλιου θα είναι το καλύτερο της χώρας, φιλικό προς το περιβάλλον! Ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε να υλοποιηθει μόνο από φορείς που ξέρουν”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμα: “Η σύμπραξη σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη επένδυση ινδικής εταιρείας στην Ελλάδα. Κι εγγυάται γρήγορο αποτέλεσμα. Οι δυνατότητες του νέου αεροδρομίου εγγυώνται την επάρκεια και τη δυναμική του και για τις μελλοντικές ανάγκες. Πάρα πολύ σημαντικό το ότι θα απελευθερωθουν προς αξιοποίηση το υπάρχον αεροδρόμιο. Το μέλλον αυτής της περιοχής στην Νέα Αλικαρνασσό θα έχει τη σφραγίδα των κατοίκων της. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αρνητικές εμπειρίες σαν το Ελληνικό”.

Η μελέτη για το “Νίκος Καζαντζάκης” θα τρέξει άμεσα και θα συμμετάσχουν οι τοπικοί φορείς, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο ίδιος τόνισε ότι: “Μετά από 35 χρόνια και το τέλος της παραχώρησης σε ιδιώτες, το νέο αεροδρόμιο θα περάσει στο Δημόσιο και η αξία του θα είναι γύρω στα 2 δισεκατομμύρια. Το νέο αεροδρόμιο θα ενισχύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κρήτης, καθώς και την οικονομία του νησιού. Η Κρήτη είχε μείνει πίσω στις υποδομές. Τα δύο νέα μεγάλα έργα, το αεροδρόμιο και ο ΒΟΑΚ, θα καταστήσουν την Κρήτη αναπτυξιακό πρωταγωνιστή της χώρας!

Σε λίγα χρόνια από τώρα η Κρήτη δεν θα είναι μόνο το καμάρι της χώρας, αλλά και το πώς αντιλαμβανομαστε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Συμπατριώτες μου, σας καλώ να αγκαλιάσετε αυτό το μεγάλο έργο! ”

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ θα τρέξουν άμεσα και ότι με αυτά τα δυο μεγάλα έργα θα είναι απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικες τους δεσμεύσεις

Μητσοτάκης: Αεροδρόμιο και ΒΟΑΚ θα κάνουν την Κρήτη αναπτυξιακό πρωταγωνιστή

“Είναι το πρώτο βήμα να μπει η Κρήτη σε μια νέα εποχή. Το έργο είναι καθοριστικό για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της Κρήτης”, επεσήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή: “Θα υπάρξουν περίπου 7.000 νέες θέσεις εργασίας. Το νέο αεροδρόμιο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τον γεωπολιτικό ρόλο της Κρήτης. Είναι ένα εθνικα κρίσιμο έργο υποδομής, που επιτρέπει να γίνει πράξη ο στόχος της κυβέρνησης: να γίνει η Ελλάδα κόμβος στην νοτιοανατολικη Μεσόγειο”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι “τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα κόμμα. Είναι εργαλεία προόδου. Ανήκουν στον λαό. Η κυβέρνηση της ΝΔ, το 2004-2009 έβαλε το έργο στις ράγες. Αναγνωρίζουμε το λιθαράκι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με δική του ευθύνη, εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών του, εδώ και ένα χρόνο δεν είχε ξεκινήσει. Καταφέραμε να λύσουμε το θέμα της συμβατικής κρατικής ενίσχυσης και πήραμε το πράσινο φως. Με σοβαρότητα, το έργο θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια από τώρα. Βασικός μας στόχος να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την ποιότητα και την αισθητική”.

Ο Υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο “Καζαντζάκης” υπογραμμίζοντας:

“Να είστε σίγουροι ότι θα είστε περήφανοι για το νέο αεροδρόμιο. Με την αξιοποίηση του “Νίκος Καζαντζάκης” θα δοθεί μια μεγάλη υπεραξία στην Κρήτη. Η Νέα Αλικαρνασσός δεν θα γίνει νέο Ελληνικό! Δεν θα επιτρέψουμε να κολλήσει τίποτα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Δεν τίθεται θέμα υποθήκη του “Νίκος Καζαντζάκης”, εκεί είναι, δεν θα μας το πάρει κανείς. Το σημερινό ξεκίνημα είναι μόνο η αρχή του σχεδίου μας για την Κρήτη. Πρέπει να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα υποδομής. Το πρώτο βήμα είναι το Καστέλλι, το επόμενο είναι ο ΒΟΑΚ. Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, αυτά λέμε και σήμερα. Καστέλλι και ΒΟΑΚ θα αλλάξουν την Κρήτη! ”

"google ad"

Μητσοτάκης: Αεροδρόμιο και ΒΟΑΚ θα κάνουν την Κρήτη αναπτυξιακό πρωταγωνιστή

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...