17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μητσοτάκη, αν κάνουν σε μια χώρα μ…..α δεν σημαίνει ότι πρέπει να την επαναλάβεις κι εσύ

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακολουθει το μοντέλο που εφαρμόζουν πλέον σε χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία και η Αγγλία οπου αποφάσισαν να ανοίξουν τις δραστηριότητες δίχως να έχουν περιορίσει την εξαπλωση του κορωνοϊού ή να έχει πέσει ο ρυθμός μετάδοσης. Το αποτέλεσμα σε αυτές τις χώρες – αν και δε συζητάται στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, να καταγράφονται κάθε μέρα και νέα ρεκόρ μολύνσεω.

Βεβαίως, αυξάνονται και οι θάνατοι αλλά όχι σε τεράστιο βαθμό. Αυτό συμβαινει επειδή σε αυτές τις χώρες έχουν ένα άριστο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας και νοσηλευτικά ιδρύματα εφοδιασμένα με υλικά, εξοπλισμό και πλήρως στελεχωμένα.

Στην Ελλάδα της υποστελέχωσης, της σχεδόν ανύπαρκτης πρωτοβάθμιας υγείας, της έλλειψης υποδομών, αυτό που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισοδυναμεί με έγκλημα διαρκείας.

Πριν λίγες ημερες στο νοσοκομείο Χανίων οι κλινικάρχες που έχουν την ευθύνη και για τα τμήματα Covid-19 αποκάλυψαν τις συνθήκες εργασίας τους. 1 γιατρός για 70 ασθενείς Covid-19. To αποτέλεσμα το γνωρίζουμε. Τα Χανιά σπάνε ρεκόρ θανάτων.

Η κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά δεν είναι η χειρότερη στη χώρα. Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα όπου τα νοσοκομεία τους λειτουργούν υπό ακόμα χειρότερους όρους. Τα προσωπικό ειναι εξουθενωμένο, απογοητευμένο, νοιώθει παραιτημένο από την κυβέρνηση των αρίστων που έπαυσε ακόμα και να τους χειροκροτεί.

Πρόσφατα ειδαμε τη μαζική φυγή στο εξωτερικό ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Πατρών. Χιλιάδες άλλοι γιατροί κάνουν παρόμοιες σκέψεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση Μητσοτάκη – υπό τις χλιαρές αντιδράσεις της αντιπολιτευσης – αποφασίζει να ανοίξει όλες τις δραστηριότητες. Δίχως προσλήψεις, δίχως ισχυροποίηση του συστήματος υγείας. Δίχως τίποτα.

Laisser Faire, Laisser Passer, όπως λένε και τα διεστραμμένα μυαλά του νεοφιλελευθερισμου.

Κι ο θεός βοηθός…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...