26.8 C
Chania
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2026

Μια Ελληνίδα μοριακή βιολόγος στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου

Ημερομηνία:

Μία Ελληνίδα επιστήμονας της Διασποράς βρίσκεται ανάμεσα στους 28 νέους ερευνητές που επέλεξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ) να τιμήσει και να στηρίξει το έργο τους.

Η Μαγδαληνή Πολυμενίδου, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Ελβετία, επιλέχθηκε στο πρόγραμμα «EMBO Young Investigators». Η επιλογή συνοδεύεται από βραβείο 15.000 ευρώ και πιθανή πρόσθετη χρηματοδοτική ενίσχυση στη συνέχεια, προκειμένου να ενισχυθεί το ερευνητικό έργο της.

Οι 28 διακριθέντες από 11 χώρες (κανείς με έδρα την Ελλάδα) έρχονται να προστεθούν σε ένα δίκτυο 47 σημερινών και άλλων 417 παρελθόντων ερευνητών «Young Investigators» με ηλικία έως 40 ετών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν μερικούς από τους πιο υποσχόμενους Ευρωπαίους επιστήμονες στον τομέα των βιοϊατρικών επιστημών. Γι’ αυτό ο ΕΜΒΟ τους στηρίζει επί μία τριετία, προκειμένου να στήσουν το δικό τους ανεξάρτητο εργαστήριο.

Οι επιλεγμένοι επιστήμονες θα έχουν επίσης πρόσβαση στις ερευνητικές εγκαταστάσεις του ΕΜΒΟ στη Χαϊδελβέργη. Η επιλογή των 28 επιστημόνων (εκ των οποίων το 40% είναι γυναίκες) έγινε μεταξύ 224 υποψηφιοτήτων.

Η Μαγδαληνή Πολυμενίδου ειδικεύεται στην μοριακή παθογένεση της διαδικασίας νευροεκφύλισης, που οδηγεί σε διαταραχές όπως η πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS) και η μετωποκροταφική εκφύλιση.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2001 και πήρε το διδακτορικό της στη μοριακή βιολογία και νευροεπιστήμη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης το 2006.

Έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο (2008-2013) και είναι από το 2013 έκτοτε επίκουρη καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Μοριακών Επιστημών της Ζωής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

tvxs.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασιδιάρης: ένας νεοναζί που υποκρίνεται το θύμα

Στις 15 Σεπτεμβρίου αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού ο...

Ένταξη πράξης για προμήθεια δύο ηλεκτρικών mini bus στο ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη πράξης για προμήθεια δύο ηλεκτρικών mini bus για το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου, προϋπολογισμού 241.600 ευρώ.

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης: «Μονογραφία VIIΙ», στον Βενετσιάνικο Ναό του Αγίου Ρόκκου

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον σε συνεργασία με...