20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Μούφα η είδηση περί μοιράσματος χριστουγεννιάτικων δέντρων σε άστεγους στην Αθήνα;

Ημερομηνία:

Μεγάλη δημοσιότητα πήρε η είδηση περί της κίνησης της οργάνωσης «Κιβωτός Αστέγων»να προσφέρει στολισμένα χριστουγεννιάτικα πλαστικά δεντράκια στους άστεγους των αθηναϊκών δρόμων.

Η είδηση, αρχικά δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα iefimerida.gr πριν τρεις ημέρες με λανθασμένεες πληροφορίες περί προσφοράς χριστουγεννιάτικων δέντρων. Πάντως, δεν είχε παρουσιαστεί αρνητικά, αν και ο σχολιασμός που συνόδευε την είδηση ήταν κυρίως αρνητικός.

Ξαναήρθε στο προσκήνιο χθες, μέσα από πληθώρα δημοσιευμάτων με τίτλους πομπώδεις για τον “σάλο” που δημιούργησε η κίνηση της οργάνωσης να μοιράσει χριστουγεννιάτικα δέντρα στους άστεγους των Αθηνών.

Η αλήθεια είναι ότι στο αρχικό θέμα που ανήρτησε η οργάνωση στη σελίδα της στο facebook μιλά για στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου και δεν αναφέρεται πουθενά σε μοίρασμα χριστουγεννιάτικων δέντρων σε άστεγους, αλλά στην κατάσταση που επικρατεί με τους αστέγους στην Αθήνα και ειδικά στην οδό Σταδίου.

Στη μία φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση βλέπουμε έναν άστεγο, που από ότι φαίνεται πρέπει να είναι ο άστεγος της Οδού Σταδίου, που έγινε γνωστός τον Δεκέμβρη του 2015 καθώς εκεί που κοιμόταν στους δρόμους, είχε στολίσει ένα πλαστικό χριστουγεννιάτικο δέντράκι. Το όνομά του είναι Χρήστος. Η φωτογραφία του είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου με όλους να εκφράζουν τη συγκίνησή τους επειδή ο άστεγος επέλεξε να στολίσει ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι αν και κοιμάται στους δρόμους και όχι στη θαλπωρή κάποιου σπιτιού.

Είναι πιθανό αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία να του πάνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να ανεβάσουν και τη σχετική φωτογραφία να το έπραξαν έχοντας στο μυαλό τη συγκίνηση που είχε προκαλέσει η εικόνα του τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Φαίνεται ότι τα ίδια ΜΜΕ που τον Δεκέμβρη του 2015 συγκινήθηκαν με την εικόνα του άστεγου με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φέτος οργίζονται με αυτούς που του έδωσαν το πλαστικό δεντράκι.

Δείτε και τη φωτογραφία από την ανάρτηση της οργάνωσης αλλά και από τα περυσινά δημοσιεύματα για τον άστεγο Χρήστο και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Οδού Σταδίου. Ένα χρόνο μετά, ο Χρήστος βρίσκεται στην ίδια θέση. Μόνο οι αντιδράσεις άλλαξαν.

2015-12-22-9-36-56-am
21 Δεκεμβρίου 2015. Ο άστεγος της οδού Σταδίου μέσα στις φωτογραφίες της ημέρας για την αγγλική “The Telegraph”
ÁÓÔÅÃÏÓ ÓÔÏËÉÓÅ ×ÑÉÓÔÏÕÃÅÍÍÉÁÔÉÊÏ ÄÅÍÔÑÏ ÓÔÏ ×ÙÑÏ ÐÏÕ ÊÏÉÌÁÔÁÉ ÓÅ ÊÅÍÔÑÉÊÏ ÄÑÏÌÏ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Η φωτογραφία του Χρήστου, του άστεγου με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Δεκέμβρη του 2015 που πήρε μεγάλη δημοσιότητα
15326409_1032837300178038_8115583756603219253_n
Η φετινή φωτογραφία από τον άστεγο της οδού Σταδίου και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που του πήγε η οργάνωση “Κιβωτός Αστέγων”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...