22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Μπαλωμενάκης προς πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Χανίων: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης και βαρύνεται με πολλές αμαρτίες

Ημερομηνία:

Επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων κ. Αντώνη Μπαλωμενάκης στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννη Μανωλικάκη σχετικά με δηλώσεις που έκανε χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Πρωτομαγιά στο Πασακάκι στο μνημείο των εργαζομένων.

Ο κ. Μπαλωμενάκης τόνισε ότι αν και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε σε “διασπαστικές κινήσεις” εκ μέρους του ΠΑΜΕ, “δεν βρήκε όμως μια λέξη να πει για την ηγεσία της ΓΣΕΕ που έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης και βαρύνεται με πολλές αμαρτίες από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας”.

Αναφέρει σε σχετική ανάρτηση:

Η τακτική των ίσων αποστάσεων μπορεί να αποδίδει συνδικαλιστικά αξιώματα, δεν βοηθά όμως επί της ουσίας στην ενότητα και κυρίως την αποτελεσματικότητα του εργατικού κινήματος.

Σήμερα στο Πασακάκι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατακεραύνωσε τις πρόσφατες διασπαστικές κινήσεις στην κεντρική σκηνή του συνδικαλισμού, δεν βρήκε όμως μια λέξη να πει για την ηγεσία της ΓΣΕΕ που έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης και βαρύνεται με πολλές αμαρτίες από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας.

Μίλησε μεν , μέσα από τα δόντια του, για τις αλλαγές στο τοπίο των εργασιακών σχέσεων, στην ουσία όμως τις υποβάθμισε.

Σκόπιμα είμαι σίγουρος για να μη δυσαρεστήσει τους παριστάμενους εκπροσώπους του παλιού κατεστημένου.
Ο αγώνας που δίνουμε τα τελευταία χρόνια για επάνοδο των εργασιακών σχέσεων σε μια κανονικότητα δεν συσκοτίζεται.

Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η επεκτασιμότητα, η αύξηση του κατώτατου μισθού , η κατάργηση του υποκατώτατου, η επαναλειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών είναι κατακτήσεις που τις ζει και τις αναγνωρίζει κάθε εργαζόμενος. Δεν προσφέρονται για μικροκομματικά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ