16.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

Ημερομηνία:

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει», είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα και συμπλήρωσε: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Η Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, τόνισε ότι η απόφασή της να κατέβει υποψήφια στις ευρωεκλογές πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη, καθώς αισθάνεται ότι τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο.

«Δεν πάει άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η βία, η αδικία και η ακρίβεια που δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών, δεν μπορούν να μείνουν χωρίς λύσεις».

Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητα του κ. Παπανώτα, η κ. Μπεκατώρου επισήμανε ότι, σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. «Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα», τόνισε. «Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ελπίζω ότι το κόμμα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς δεν γίνεται να μιλάμε για νέες ιδέες και ταυτόχρονα να προωθούμε υποψηφίους με απαρχαιωμένες απόψεις και συμπεριφορές».

Αναλυτικά:

Για την απόφασή της να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής:

Σ.ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: «Δεν πάει άλλο, τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο όπου θέματα τα οποία απασχολούν όλους μας όπως το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της βίας, της δικαιοσύνης που πηγαίνει με πολύ βραδείς ρυθμούς, της ακρίβειας που δεν βγαίνει ο μήνας δεν βρίσκουν λύση».

Για τις δηλώσεις Παπανώτα

Σ.ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: «Θα απαντήσω στη δήλωση του κ. Παπανώτα ότι με απόλυτους αριθμούς ότι 238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/ σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις».

Για το αν πρέπει να βγει εκτός ψηφοδελτίου:

Σ.ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε».

Για το αν θα πάρει η ίδια κάποια πρωτοβουλία για το θέμα Παπανώτα:

Σ.ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ