24.8 C
Chania
Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2026

Μπεν Γκβιρ για τους κατασκευαστές της εγκατάστασης για τη θανατική ποινή στους Παλαιστίνιους: “Πραγματικά αξίζουν λουλούδια σε αυτούς τους ανθρώπους”

Ημερομηνία:

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ περιέγραψε με ενθουσιασμό τα σχέδια για τη δημιουργία μιας «πτέρυγας θανατοποινιτών» για Παλαιστίνιους κρατούμενους, μετά την έγκριση της θανατικής ποινής από την κυβέρνηση ως τιμωρία για ορισμένα αδικήματα.

Διαβάστε τι είπε:

Χθες πραγματοποίησα ήδη μια πρώτη συνάντηση με τη Σωφρονιστική Υπηρεσία (שב”ס) για την ενεργοποίηση του νόμου. Θέλω να σας πω ότι έχουν ήδη αρχίσει να παραγγέλνουν κόκκινες στολές, ανοίγουν πτέρυγα για θανατοποινίτες και ιδρύουν μια εγκατάσταση, επειδή χρειάζεται μια ειδική εγκατάσταση εδώ. Αυτό δεν θα συμβεί αύριο το πρωί, δεν θα γίνει μέσα σε δύο-τρεις μέρες, παίρνει μερικούς μήνες — αλλά ναι, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε. Όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι ενώ υπάρχουν πολλοί που μόνο μιλούσαν, εγώ πράττω και πράττω.

Έχουμε έναν αρχηγό της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας που εμφανίζεται μια φορά σε κάθε γενιά. Παρεμπιπτόντως, πρέπει επίσης να πούμε «εύγε» (יישר כוח) στον υπαρχηγό του, τον Χάτεμ Αζάμ (חאתם עזאם), ο οποίος εργάζεται πάνω σε αυτά τα πράγματα. Κάθε έργο, παρεμπιπτόντως, που του έδωσα και του είπα: «Χτίσε μου πτέρυγες για χιλιάδες τρομοκράτες» — το έχτισε. Τώρα του είπα να στήσει αυτή την εγκατάσταση, και χτίζει αυτή την εγκατάσταση. Πραγματικά αξίζουν λουλούδια σε αυτούς τους ανθρώπους, πιστεύουν σε αυτό.

Και παρεμπιπτόντως, ξέρετε τι μου λένε στη Σωφρονιστική Υπηρεσία; Βλέπουν τι συνέβη το τελευταίο εικοσιτετράωρο από τότε που πέρασε ο νόμος και μου λένε: «Οι τρομοκράτες δεν κοιμούνται τη νύχτα, ανησυχούν». Και έχουν λόγο να ανησυχούν, οι τρομοκράτες έχουν λόγο να ανησυχούν, δόξα τω Θεώ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Όχι στη δομή-φυλακή προσφύγων στις Μαλάδες Ηρακλείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης τάχθηκε κατά της δημιουργίας κλειστής δομής-φυλακής προσφύγων στις Μαλάδες Ηρακλείου, καταγγέλλοντας μεθόδους ντε φάκτο επιβολής από την κυβέρνηση.

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις ναρκωτικών στην Κρήτη – Συνελήφθησαν 16 άτομα

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις ναρκωτικών στο Ηράκλειο. Συνελήφθησαν 16 άτομα, κατασχέθηκαν 5 κιλά κάνναβης, 112 γραμμάρια κοκαΐνης, όπλα και 33.715 ευρώ.

Χάρης Μαμουλάκης: Οι εν κρυπτώ κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη δομή μεταναστών στις Μαλάδες οδηγούν σε αδιέξοδα

Ο Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει την κυβέρνηση για έλλειψη διαβούλευσης στο σχεδιασμό της δομής μεταναστών στις Μαλάδες Ηρακλείου. Δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από τον βουλευτή.

Συνέντευξη Τύπου για τους 4ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στα Χανιά

Συνέντευξη Τύπου για τους 4ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στις 25/5/2026 στο Δημαρχείο Χανίων. Με Στέλιο Βαλυράκη και Αντώνη Τσαπατάκη.