19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μπορέλ: Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ αναμένεται να συμφωνήσουν επί της αρχής για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού

Ημερομηνία:

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δεν θα επιτρέψει την αύξηση του ελλείμματος για να αντιμετωπιστεί η άνοδος των τιμών της ενέργειας. Ωστόσο, άφησε ανοιχτή την πόρτα για την αξιολόγηση των οικονομικών συνθηκών ώστε να τεθεί σε ισχύ ένα νέο διάταγμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των οικογενειών που αγωνίζονται με δυσβάσταχτους λογαριασμούς ενέργειας.

Τόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομίας Ντανιέλε Φράνκο επέμειναν ότι οι όποιες νέες ενισχύσεις, όπως και οι ήδη προγραμματισμένες, δεν θα καλυφθούν από την εκτροπή του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, οι δύο θα συναντηθούν σύντομα με τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, και τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Εν μέσω μιας σκληρής προεκλογικής εκστρατείας, τα κόμματα ζητούν από την κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για τα «τρέχοντα ζητήματα» να δράσει το συντομότερο δυνατό. Την ίδια στιγμή, η δεξιά Λέγκα κυκλοφόρησε επίσημο σημείωμα όπου μεταθέτει την εκτροπή του προϋπολογισμού στη «νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση» που ελπίζουν ότι θα σχηματίσει μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Τα χρήματα που απαιτούνται είναι περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι απίθανο να καλυφθεί από τα στοιχεία των εσόδων στα τέλη Αυγούστου.

Η Ρώμη ποντάρει σε μια λύση σε επίπεδο ΕΕ για τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση και προωθεί την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές του φυσικού αερίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου που εισάγεται από τη Ρωσία, ώστε να συμβάλει στην ελάφρυνση του βάρους της αύξησης των τιμών για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...