22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μπορίσοφ υπέρ Τουρκίας: Η Ελλάδα να τα βγάλει πέρα μόνη της

Ημερομηνία:

«Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους. Επειδή τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», η απίστευτη δήλωση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ άσκησε σκληρή κριτική από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, για την απόφαση λεκτικής καταδίκης που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.

«Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ. Όλοι παρατηρούν ότι η συμφωνία (για τους πρόσφυγες) θα έπρεπε να συνεχιστεί, όλοι παρατηρούν ότι η Τουρκία έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση» δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ προσερχόμενος για τη δεύτερη ημέρα των εργασιών στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Όπως πρόσθεσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός: «Ουδείς μιλάει πλέον για κυρώσεις στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, αλλά το αντίθετο, επειδή όταν επιβάλλονται κυρώσεις η Τουρκία δεν σταματά αλλά στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί».

O Μπόικο Μπορίσοφ συνέχισε, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση την άποψή του ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει βοήθεια από τους Ευρωπαίους. «Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους. Επειδή τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή» συμπλήρωσε η Μπόικο Μπορίσοφ.

Τι απάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σχόλιο του Βούλγαρου Πρωθυπουργού ανέφερε ότι ήταν μία γενικότερη τοποθέτηση και δεν αφορούσε τα συγκεκριμένα θέματα τουρκικών προκλήσεων όπως τέθηκαν από την ελληνική πλευρά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ