16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στη φυλακή ο Αρτέμης Σώρρας: Ποινή κάθειρξης 6 ετών

Ημερομηνία:

Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Αρτέμη Σώρρα.

Στη φυλακή θα παραμείνει ο Αρτέμης Σώρρας, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, λίγες ημέρες πριν τη λήξη του 18μήνου προσωρινής κράτησης, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Ο Αρτέμης Σώρρας θα παραμείνει στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον, το δικαστήριο ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και απάλλαξε τους 22 συγκατηγορούμενους του Αρτέμη Σώρρα από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο Αρτέμης Σώρρας μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Όπως ανέφερε η πρόταση της εισαγγελέως, ο Αρτέμης Σώρρας έδρασε όχι στο πλαίσιο μίας εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε μαύρο χρήμα αλλά μόνος του.

Παράλληλα, το δικαστήριο απάλλαξε τον Σώρρα από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους, η ετυμηγορία, για ορισμένα αδικήματα ομόφωνη και για άλλα κατά πλειοψηφία, ήταν να αθωωθούν όλοι τους.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ