15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Μπορεί το Ευρωκοινοβούλιο «να πάρει αποφάσεις υπέρ καταχρεωμένων χωρών και λαϊκών στρωμάτων»;

Ημερομηνία:

Μπορεί άραγε το ευρωκοινοβούλιο να πάρει στο μέλλον αποφάσεις υπέρ των καταχρεωμένων χωρών και λαϊκών στρωμάτων και ν΄αποφασίσει μιαν άλλη ευρωπαϊκή πολιτική” μη συμφέρουσας στις εξαγωγικές-βιομηχανικές χώρες (Γερμανία κυρίως, μα, δευτερευόντως και Γαλλία,Ολλανδία κλπ) ανάπτυξης του Νότου;
Παραθέτουν κάποιοι βλέπω πρόσφατα, αριθμούς ευρωβουλευτών κρατών (προσέξτε,όχι αριθμούς βουλευτών που να υποτίθεται έστω πως απηχούν την κυρίαρχη και την αντίθετη άποψη πολιτικής της ΕΕ, αλλά εδρών …κρατών και συγκρίνουν συλλήβδην αριθμούς εδρών “νότου και βορρά” προς “απόδειξη” μιας επικίνδυνα αποπροσανατολιστικής ουτοπίας περί δυνατότητας τάχα να “αλλάξει πορεία η ΕΕ (εδώ γελά μελαγχολικά κανείς…) με ένα “θαύμα” …συμπόρευσης των βουλευτών όλων των κομμάτων (νεοφιλελεύθερων, υποτιθέμενων σοσιαλιστών,αυτοαποκαλούμενων “αριστερών”, ή “ριζοσπαστών”, εθνικιστών,οικολογούντων κλπ!!!…)
– Το τεράστιο,σκόπιμο, “λάθος” στην παραπάνω επιχειρηματολογία με αφελέστατη απλή παράθεση των ανά κράτος εδρών του ευρωκοινοβουλίου είναι πως αποσιωπάται χονδροειδέστατα ότι:
1. (και κύριο): Το ευρωκοινοβούλιο έχει όλο και πιο διακοσμητικές αρμοδιότητες.Όλες οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται στην Κομισιόν / Ευρ. Επιτροπή και τελευταία,πάρα πολλές, οι σημαντικότερες, ούτε καν σε αυτήν αλλά στο άτυπο μα πανίσχυρο δικτατορικό διευθυντήριο, αυτό της ΕΚΤ/και των δυο εκάστοτε πρωθυπουργών που αντιπροσωπεύουν τις οικονομικές ελίτ Γερμανίας-Γαλλίας.
2. Ακόμα και αν, λέμε, αν!.. υποτεθεί πως τάχα οι πανίσχυροι τραπεζιτοχρηματιστηριακοί όμιλοι και οι αιμοσταγείς τεράστιες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και τραστ που ως γνωστό δημιούργησαν, πάρα πολύ μελετημένα ως όργανό τους, αρχικά την “Ευρωπ.Κοινοπραξία (βιομηχανιών)Άνθρακα και Χάλυβα”, που την μετεξέλιξαν σε ΕΟΚ και μετά την ονόμασαν ΕΕ, αν λοιπόν υποθέταμε εντελώς αφελώς πως τάχα αυτές οι ελίτ που ποτέ δεν δίστασαν ούτε διστάζουν να κάνουν παγκόσμιους και τοπικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να δημιουργούν σε κρίσιμες καταστάσεις δικτατορίες διασφάλισης των συμφερόντων τους από τον 19ο αιώνα ως τους πολύ πρόσφατους απάνθρωπους πολέμους σε Βαλκάνια,Ιράκ,Λιβύη…) αν φαντασιωθούμε πως αυτές οι αδίστακτες άρχουσες ελίτ, ξαφνικά, ώ του θαύματος!… θα σέβονταν με δημοκρατική …ταπεινοφροσύνη τις υποτιθέμενες αποφάσεις ενός …εκ θαύματος επίσης, άλλης θεσμικής δομής και ρόλου και με άλλες, αποφασιστικές, αρμοδιότητες μα και …ελεγχόμενου από βουλευτές αδιάφθορους, ανθρωπιστές, αντινεοφιλελεύθερους, αγνούς δημοκράτες ευρωκοινοβουλίου,ακόμα λοιπόν και με αυτήν την πολύ αφελή ουτοπική προσδοκία, αρκεί μια ματιά στην όλο και πιο υποχείρια των ελίτ του χρηματος πολιτική σύνθεση αυτής της διακοσμητικής ευρωβουλής, για να πάψει και ο πιο αφελής ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης να βαυκαλίζεται με φρούδες ελπίδες!
Οι πολιτικοί πλασιέ των ελίτ, χριστιανοδημοκράτες,σοσια(λη)στές, διάφοροι ψευτοαριστεροί ή “πράσινοι” κλπ ευρωβουλευτές είναι στο σύνολό τους, ελέγχουν το 75 ως 90% του ευρωκοινοβουλίου.Αδίστακτοι μάλιστα και αιμοσταγείς στον ρόλο τους, όπως απέδειξαν θρασύτατα με τις αποφάσεις τους για βομβαρδισμούς και διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, βομβαρδισμούς και διεθνή εγκλήματα σε Ιράκ, Λιβύη, με την διαρκή, φανατική υποστήριξή τους στον δολοφονικό ρατσισμό του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, με την άρνηση να πράξουν (έστω και εκ των υστέρων, έστω και μόνο διπλωματικά-πολιτικά) και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο όπως έπραξαν στην περίπτωση της εισβολής του Ιράκ στο Κουβέιτ! Με την αναγνώριση, αντίθετα, του τουρκονατοϊκού προϊ’όντος,του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου, των Σκοπίων! Με την άρνηση τς παραμικρής εγγύησης των συνόρων της Ελλάδας, της υφαλοκρηπίδας, της ΑΟΖ της κι ας τυχαίνει να είναι και “ευρωπαϊκά” όρια!…
Μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος ένας άλλος συσχετισμός δυνάμεων και προπαντός λαϊκών αντιλήψεων στην πατρίδα μας και, με ευθύνη κάθε λαού, στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, μια ριζικά διαφορετική,δημοκρατική και πατριωτική-αντικατοχική κυβέρνηση που θα οδηγήσει με ενεργή διαρκή στήριξη στον ελληνικό λαό στην αποτίναξη της οικονομικής και πολιτικής κατοχής της χώρας μας.
Με συντακτική εθνοσυνέλευση για θεσμοθέτηση αυθεντικής λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας με ισότιμη, αδέσμευτη,αμοιβαία επωφελή συνεργασία με όλες τις χώρες. Η πολιτική των ως τώρα κυβερνήσεών μας και της ΕΕ μας, μας κάνει χώρα εισαγωγών και υπερχρέωσης,καταστρέφει την αγροτική οικονομία, μας απομονώνει,μας αποβιομηχανοποιεί και μας χρεωκόπησε ενώ αρνείται θρασύτατα την απόδοση των κατοχικών ληστρικών γερμανικών δανείων και των επιδικασμένων επανορθώσεων !
Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση,παράλληλα με την νόμιμη παραδειγματική τιμωρία των βασικών υπεύθυνων για τον νέο κοινωνικό μεσαίωνα,την ταπείνωση και το ξεπούλημα της χώρας, θα μπορέσει να υλοποιήσει τις εντολές που θα της δώσει ένας επιτέλους κυρίαρχος λαός όπως για την επιτακτική ανάγκη εθνικά-λαϊκά ελεγχόμενου νομίσματος και για αδέσμευτη, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, εθνική,υπέρ του λαού μας εσωτερική και εξωτερική πολιτική.
Μένει πολύς δρόμος ακόμα ως εκεί! Υπάρχει μια διάχυτη, σημαντική κοινωνική “μαγιά” που παίζει σημαντικό ρόλο προς τα εκεί, αλλά οι ιδέες της, αν και εύκολα αποδεκτές από μεγάλα τμήματα λαού, δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί σε ενιαίο, μαζικό, αντικατοχικό-δημοκρατικό πολιτικό σχήμα ικανό να οδηγήσει στην κατάκτηση λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.
Δυνάμεις ρευστές, αμορφοποίητες συνήθως, μα συνειδητές,προσανατολιζόμενες μέσα από διάφορους δρόμους σε αυτό τον στόχο, ανένταχτες μα και διάχυτες σε όλο το αντίθετο με την εφαρμοζόμενη πολιτική φάσμα κομμάτων και πρωτοβουλιών.
Πολύ πιθανά, η αναπόφευκτη, προφανής πτώση σύντομα αυτής της κυβέρνησης, η ανάδειξη όπως φαίνεται μιας άλλης με αντιμνημονιακές δεσμεύσεις μεν αλλά αντιφάσκουσας στο εσωτερικό της περί χρεόυς, ευρώ, ΕΕ, κλπ, θα οδηγήσει σε ραγδαίες κοινωνικές,πολιτικές, συνειδησιακές μετατοπίσεις και ρήξεις με πολύχρονες πλύσεις εγκεφάλων και καλλιεργημένα από τις κερδοσκοπικές ελίτ και τα ΜΜΕ της διαπλοκής δογματικά πολιτικά “ταμπού”! Και τότε και αυτή η κυβέρνηση ή μάλλον μεγάλα τμήματά της, όπως και μεγάλα τμήματα λαού θα επιλέξουν πού θα πάνε και με ποιούς… Οψόμεθα!

Κώστας Ντουντουλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...