20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Μπ. Αγγουράκης: Κάλεσμα για “λαϊκή συμμαχία” ενάντια στα μέτρα των Μνημονίων

Ημερομηνία:

Κάλεσμα στους εργαζόμενους για τη δημιουργία “λαϊκής συμμαχίας” ενάντια στα οικονομικά μέτρα των Μνημονίων απηύθυνε χθες από τα Χανιά ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (και μέλος της Κ.Ε.) Μπάμπης Αγγουράκης. Ο κ. Αγγουράκης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις επικείμενες κινητοποιήσεις των αγροτών και των ναυτεργατών.

Παράλληλα ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι “οι αντιλαϊκές πολιτικές των Μνημονίων δεν έχουν ημερομηνία λήξης και είναι αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης του καπιταλιστικού κεφαλαίου στην Ε.Ε., το οποίο έχει αποφασίσει το κόστος αυτής της κρίσης να το μετακυλίσει στους εργαζόμενους δημιουργώντας συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα”.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγουράκης: «Τα νέα άγρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και EE είναι η συνέχεια, αλλά όχι το τέλος του πολέμου, που έχουν εξαπολύσει στο λαό. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να περιμένουν ούτε αρκεί να αγανακτούν, χρειάζεται να πουν αποφασιστικά: Φτάνουν πια οι θυσίες μας για το ευρώ και την ΕΕ, για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών. Απαιτείται λαϊκή οργάνωση και συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματα που τους υπηρετούν».

Πηγή: Βαρδής Καλογεράκης / neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ