25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

ΜΦΙΚ: Οι περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη και τα οφέλη τους

Ημερομηνία:

Τι είναι οι περιοχές Natura 2000; Ποια είναι τα οφέλη που έχουμε από αυτές τις περιοχές; Γιατί είναι σημαντικό να τις προστατεύσουμε;

Απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τις περιοχές Natura 2000 θα δοθούν το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Όσοι παρεβρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με έναν επιστήμονα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00         Συζήτηση με θέμα: «Οι περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη και τα οφέλη τους» με την κ. Πλουμή Τάνια, Περιβαλλοντολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00         «Πώς μπορώ να σε προστατεύσω;». Παίζοντας, μαθαίνουμε για τα διαφορετικά τοπία που συναντούμε σε περιοχές NATURA. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

12:00-14:00         «Περιοχές ΝATURA εκπέμπουν σήμα κινδύνου!». Παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τις ανθρώπινες δραστηριότητες και εξερεύνηση για τα απειλούμενα ζώα σε περιοχές NATURA. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00-14:00         Βήμα-βήμα κατασκευάζουμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι, με νικητές όσους καταφέρουν να προστατεύσουν καλύτερα τη δική τους περιοχή Natura! (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...