25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Μόνο για 5’ λεπτά: Ένα κεράκι μνήμης και προσευχής για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων

Ημερομηνία:

Η πρωτοβουλία πολιτών Ρεθύμνου για την πρόληψη  των  τροχαίων ατυχημάτων, ενημερώνει τους πολίτες του Ρεθύμνου και τις Αρχές του τόπου  ότι  το μεσημέρι της  Μεγάλης Παρασκευής  22 Απριλίου 2011 και από τις ώρες 12.00΄-12.05΄,τα μέλη της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιήσουν έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, για  5΄ λεπτά εκδήλωση μνήμης, περισυλλογής  και  προσευχής  για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στο Ρέθυμνο και σε όλο τον κόσμο και σας  προσκαλεί να τιμήσετε  την εκδήλωση με την παρουσία σας.

Αυτή  η ημέρα της απέραντης Αγάπης του Χριστού για τον άνθρωπο, ας οδηγήσει  την καρδιά μας , έστω  για  5΄ λεπτά, κοντά  στα θύματα της ασφάλτου και μέσα  από τα λίγα μικρά κεράκια μνήμης και περισυλλογής, ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς …για όλους όσους χάθηκαν τόσο άδικα…

Και είναι τόσο πολλοί…και με τους ψυχρούς αριθμούς τους καταγράφουμε :

Ρέθυμνο                            νεκροί                              18   (μέσος όρος)

Κρήτη                               νεκροί                            100   (μέσος όρος)

Ελλάδα                             νεκροί                          1.900  (μέσος όρος)

Ευρωπαϊκή Ένωση           νεκροί                             150  καθημερινά

Ευρώπη                             νεκροί                             300  καθημερινά

Σ’ ολόκληρο  τον κόσμο   νεκροί                          3.287  καθημερινά

Πέντε(5) λεπτά, λοιπόν, 5 λεπτά μόνο…ας δώσουμε από το περίσσευμα του χρόνου μας  5΄λεπτά  μνήμης και περισυλλογής… 5΄ λεπτά  προσευχής…5΄λεπτά για ακούσουμε τη φωνή τους και να τους θυμηθούμε…για αφυπνιστούμε όλοι…για να κατανοήσουν οι Αρχές το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται …για να καταγράψουμε μέσα από τη σιωπή μας  και πάλι το ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ο Πρόεδρος: Γεώργιος Καραβιώτης

Ο Γεν. Γραμματέας: Γαβριήλ Τσουντάνης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ