H Βρετανία βρίσκεται πίσω από την «τρομοκρατική επίθεση» στο Μπέλγκοροντ και σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες υποκινεί το καθεστώς του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ζητά την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ, με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας η Μόσχα προειδοποιεί ότι η επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη».

«Πίσω από την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται η Βρετανία, η οποία σε συντονισμό με τις ΗΠΑ υποκινεί το καθεστώς του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες, αντιλαμβανόμενη ότι η αντεπίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε», δήλωσε.

«Το Λονδίνο (…) έχει απαγορεύσει στο καθεστώς του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά, ποντάροντας στη “νίκη στο πεδίο της μάχης”. Ελλείψει της παραμικρής πιθανότητας να βελτιωθεί η θλιβερή κατάσταση του ουκρανικού στρατού “επί του εδάφους”, οι Αγγλοσάξονες έχουν στραφεί στην τακτική της πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμάχων», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

«Την ευθύνη για την επίθεση φέρουν επίσης τα κράτη της ΕΕ, τα οποία συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα στους τρομοκράτες του Κιέβου, οι οποίοι χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, πυρομαχικά διασποράς εναντίον αμάχων», πρόσθεσε η ίδια.

tvxs.gr