21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μόσχα: Δεν παραβιάζει τα συμβόλαια η απαίτηση για πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλι – «No» από το Λονδίνο

Ημερομηνία:

Η απαίτηση πληρωμής για τις εξαγωγές ενέργειας σε ρούβλια και όχι σε δολάρια ή ευρώ δεν συνιστά παραβίαση των συμβολαίων, αλλά η Ρωσία προσαρμόζεται στις πρωτοφανείς πιέσεις, δήλωσε σήμερα Τετάρτη στο πρακτορείο TASS ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι αναμένει η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξουν σε συμφωνία ως προς τις διαφορές τους τις προσεχείς μέρες, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το TASS.

Η επιμονή της Μόσχας να λαμβάνει τις πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο που καλύπτει το ένα τρίτο των ετήσιων ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά κράτη να αναλάβουν δράση.

Η Ρωσία ελπίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αλλάξουν άποψη σε σχέση με τις πληρωμές σε ρούβλια για το φυσικό αέριο και θα βρουν μια δημιουργική λύση στο πρόβλημα.

Ο Ριαμπκόφ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Ρωσία δεν θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με αυτό που έχει χαρακτηρίσει ως «απεγνωσμένο οικονομικό πόλεμο» της Δύσης, μεταδίδει το RΙΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Λονδίνο: Η απάντηση είναι «όχι»

Η Βρετανία δεν θα πληρώσει σε ρούβλια για ρωσικά εμπορεύματα όπως το φυσικό αέριο και βρίσκεται σε επαφή με βρετανικές εταιρείες που μπορεί να ανησυχούν για το θέμα ή τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε βιομηχανίες και κατασκευαστές σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι όλες οι εξαγωγές ενέργειας και εμπορευμάτων της Ρωσίας θα μπορούσαν να τιμολογηθούν σε ρούβλια, με τη Γερμανία να ενεργοποιεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των προμηθειών φυσικού αερίου που θα μπορούσε να φέρει τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη σε περίπτωση που η αντιπαράθεση διαταράξει ή σταματήσει τον εφοδιασμό.

«Ο (υπουργός Ενέργειας και Επιχειρήσεων) Κουάζι Κβάρτενγκ, σε συνεργασία με τους ομολόγους του, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

«(Το υπουργείο Ενέργειας και Επιχειρήσεων) είναι προφανώς σε επαφή με οποιεσδήποτε επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να έχουν ανησυχίες».

Φωτογραφία: depositphotos.com

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...