19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ελεύθερος – “Να ονομαστεί ο κυκλικός κόμβος στο Πολυτεχνείο, ο κόμβος της Στέλλας και του Γιάννη”, είπε η μητέρα της Στέλλας

Ημερομηνία:

Εκδικάστηκε η υπόθεση του τραγικού τροχαίου που κόστισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά, τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον 19χρονο Γιάννη Στρογγυλό και την 20 χρονη Στέλλα Μούσχου. Το ατύχημα συνέβη έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης τον Αύγουστο του 2017 και μετά από 4 ολόκληρα χρόνια και πολλές αναβολές εκδικάστηκε σήμερα στο Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Το ατύχημα πιο συγκεκριμένα είχε συμβεί στις 17 Αυγούστου του 2017 όταν ο κατηγορούμενος οδηγούσε έχοντας πιει αλκοόλ και χτύπησε τα παιδιά καθώς και τον σκύλο τους με ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων/ώρα. Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί, ήταν τέτοια η ένταση της σύγκρουσης ώστε ο Γιάννης εκφενδονιστηκε 71 ολόκληρα μέτρα ενώ το όχημα παρέσυρε το σώμα της Στέλλας για 107 μέτρα ενώ το όχημα σταμάτησε μόνο όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένη μηχανή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διατάταξη συγκοινωνιών τον κατηγορούμενο επιβάλλοντάς του ποινή 6 ετών και 9 μηνών η οποία δεν μπορεί να ανασταλεί αφού υπερβαίνει τα 5 έτη. Πάντως, η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, δηλαδή, για λίγα παραπάνω από 12.οοο ευρώ. Κόστος μικρότερο από ένα αυτοκίνητο…

Σημειώνουμε ότι η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα που σημαίνει ότι ο καταδικασθείς εφόσον ασκήσει έφεση δεν μπαίνει φυλακή με την προϋπόθεση οτι δεν θα οδηγεί αυτοκίνητο.

Από την πλευρά της η μητέρα της Στέλλας, λίγο μετά την εκδίκαση της υπόθεσης δήλωσε:

“Οι δικηγόροι λένε ότι είναι μια καλή απόφαση, εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Εγώ επιμένω και λέω ότι αυτό που θα δικαιώσει τα παιδιά είναι να τα δικαιώσουν τα ιδια τα Χανιά. Γιατί από όλους άκουσα οτι σε αυτό τον δρόμο ακόμα αναπτύσσονται απίστευτες ταχύτητες. Λοιπον, να πάψουν πια να αδιαφορούν, να πάψουν να κλαίνε όταν χάνονται παιδιά και μετά να τα ξεχνάνε.

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να προχωρήσει αυτό το έργο και να ονομαστεί αυτός ο κυκλικός κόμβος, ο κόμβος της Στέλλας και του Γιάννη. Είναι υποχρεωμένοι πια να προχωρήσουν σε αυτό το έργο. Έχουν καταντήσει γελοίοι όλοι οι πολιτικοί της Κρήτης. Πρέπει να δικαιωθουν αυτά τα παιδιά.

Για την ποινή σας είπα. Καμία ποινή δε θα με άφηνε σήμερα ευχαριστημένη”.

Ο Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα με εκτενείς ανακοινώσεις του έχει αναφερθεί στη συγκεκριμένη υπόθεση σημειώνοντας ότι:

Η υπόθεση του φόνου της Στέλλας και του Γιάννη αποτελεί εμβληματική υπόθεση αναμέτρησης δύο κόσμων. Αυτού της υπεράσπισης της ανθρώπινης Ζωής σαν απόλυτης αξίας και αυτού της προώθησης και υπεράσπισης της μηχανοκίνησης χωρίς κανένα πρόσχημα και της αντιμετώπισης των θανάτων και των τραυματισμών στο δρόμο σαν αναπόφευκτης παράπλευρης απώλειας.

Για το ίδιο θέμα το ΜέΡΑ25 σε σχετικη ανακοίνωση λίγο πριν την δίκη ζητούσε “την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, ειδικά για τις περιπτώσεις όπου γίνεται εμφανής η εγκληματική αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, όχι ως μέσο εκδίκησης αλλά ως μέσο αποτροπής των επόμενων θανάτων, ιδίως νέων ανθρώπων, στους δρόμους της χώρας”.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...