14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Μόσχα: Το Κίεβο έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό γιατί δεν ήθελε να αδειάσει η πόλη απο άμαχους – Έδωσε συντεταγμένες απ’ όπου έγινε η επίθεση

Ημερομηνία:

Νέο μέτωπο αλληλοκατηγοριών άνοιξε μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων για την επίθεση που έγινε με πυραύλους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ στο Ντονμπάς.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 5 παιδιά, και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα αφότου δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τον οποίο χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι για να απομακρυνθούν από την περιοχή εδώ και ημέρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Σε μια διαδικτυακή ανάρτησή του είπε ότι στον νέο απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά την μεταφορά τους σε νοσοκομείο και σε ιατρικά κέντρα. Παράλληλα ανέφερε ότι 98 τραυματίες νοσηλεύονται. Ο ρωσικός στρατός με επίσημη ανακοίνωση του χρεώνει την επίθεση στο Κίεβο και μάλιστα ισχυρίζεται πως εντόπισε τον τόπο απ΄ όπου πραγματοποιήθηκε το χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματορσκ.

«Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, η επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματορσκ πραγματοποιήθηκε από τμήμα πυραύλων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή του οικισμού Dobropole, 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή.

Τονίζει μάλιστα πως οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα η ουκρανική πλευρά δημοσιεύει φωτογραφίες των εκτοξευτών «Point-U», που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022 στη ρωσο-λευκορωσική άσκηση «Union Determination-2022».

«Δεν ήταν ρωσικά πυραυλικά συστήματα»

«Παρακαλούμε σημειώστε ότι όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από το Κίεβο από την άσκηση Union Determination-2022 δεν απεικονίζουν ρωσικά πυραυλικά συστήματα. Οι τακτικοί πύραυλοι Tochka-U, τα συντρίμμια των οποίων βρέθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Kramatorsk, χρησιμοποιούνται μόνο από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Ρωσικός στρατός.

«Ήθελαν να διαταράξουν την έξοδο των αμάχων»

«Ο στόχος της επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου στον σιδηροδρομικό σταθμό Kramatorsk ήταν να διαταραχθεί η μαζική έξοδος των κατοίκων από την πόλη για να τους χρησιμοποιήσει ως «ζωντανή ασπίδα» για την υπεράσπιση των θέσεων της APU, όπως σε πολλούς άλλους οικισμούς της Ουκρανίας», προσθέτει η ανακοίνωση που αναδημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Επίσης Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SCR) ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τη διάδοση παραπληροφόρησης από την ουκρανική πλευρά σχετικά με τη συμμετοχή του ρωσικού στρατού στην πυραυλική επίθεση στον σταθμό στο Kramatorsk.

«Το IC της Ρωσίας θα δώσει μια νομική αξιολόγηση των ενεργειών όσων διέδωσαν εν γνώσει τους ψευδείς πληροφορίες για ρωσικά στρατεύματα κατά αμάχων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «χτύπησαν από το τακτικό πυραυλικό σύστημα Point-U» αναφέρεται στο μήνυμα του SKR την Παρασκευή.

«Διαδίδουν ψέματα οι Ουκρανοί»

«Τα συντρίμμια του πυραύλου βρέθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Την ίδια ώρα, η ουκρανική πλευρά διαδίδει ψευδείς πληροφορίες ότι η επίθεση στην πόλη έγινε από ρωσικά στρατεύματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το TFR υπενθύμισε ότι «ο ρωσικός στρατός δεν είναι οπλισμένος με τέτοια πυραυλικά συστήματα».

Νωρίτερα την Παρασκευή, το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο Kramatorsk κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου γίνονταν εκκένωση του τοπικού πληθυσμού. «Τα συντρίμμια του πυραύλου Tochka-U έπεσαν κοντά στον σταθμό», ανέφερε η έδρα του DNR σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, υπήρξαν θύματα από την επίθεση πυραύλων.

"google ad"

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για πυραυλικό χτύπημα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μόσχα: Δεν έχουμε τέτοιο τύπο πυραύλου

Παράλληλα, δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου (Tochka-U) που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 36, σύμφωνα με το RIA.

Περίπου 4.000 άνθρωποι -οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά- βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ όταν επλήγη σήμερα από ρωσικούς πυραύλους, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Χονκαρένκο. Περίπου μία ώρα πριν από το χτύπημα, οι άνθρωποι εκεί σχημάτιζαν ουρές μπροστά από τον σταθμό και περιμένοντας να επιβιβαστούν σε τρένο.

Διοικητής της αυτοανακυρηχθείας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι το σημερινό πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι ουκρανική «προβοκάτσια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...