21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Μύδροι» Τσίπρα: «Θα παραδεχθείτε ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη;» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Κατά την ομιλία του για τη σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός», ο Α. Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για τις κατηγορίες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση διαδηλώσεων εν μέσω lockdown.

«Γράφετε τα μέτρα που ψηφίζετε»

«Αντί να δουλέψετε οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια γράφοντας τα μέτρα που εσείς ψηφίζετε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι γιατροί καταγγέλλουν διαλογή ασθενών την ώρα που η κυβέρνηση κάνει δημιουργική λογιστική ακόμα και με τις ΜΕΘ.

«Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και τις δραματικές μαρτυρίες συγγενών που βλέπουν τους ανθρώπους τους να προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ η πανδημία καλπάζει την ίδια ώρα στελέχη της, αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, κάνουν γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του.

O Αλέξης Τσίπρας αποδόμησε και τις καταγγελίες Μητσοτάκη ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και τη διασπορά του κορωνοϊού εν μέσω lockdown. «Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε να μας πείσει στη Βουλή δίχως ευθιξία μας είπε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Κατέθεσε ένα «paper» ως δήθεν αξιόπιστη έρευνα που αφορά σε διαδηλώσεις αρνητών. Των αρνητών του Τραμπ, πρόσθεσε.

Ωστόσο, είπε ο Α. Τσίπρας, δεν ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ότι αυτή στην έρευνα αναφερόταν επίσης ότι στις πορείες που έγιναν από το κίνημα Black Lives Matter, μεσούσης της πανδημίας και που ο κόσμος συμμορφώθηκε με τα μέτρα, δεν υπήρξε ιδιαίτερη διάδοση του ιού. Αντίθετα οι διαδηλώσεις των αρνητών που κινήθηκαν χωρίς μέτρα και με λεωφορεία έδειξαν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Το σύστημα «ακορντεόν» απέτυχε

«Fake news διέσπειρε ο Μητσοτάκης, λες και οι πολίτες είναι ανόητοι», σχολίασε με νόημα ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, έδειξε από το βήμα της Βουλής σημερινή εικόνα από ΜΜΕ και απευθυνόμενος στους κυβερνώντες είπε ότι κάθε μέρα έχουμε πάνω από 150 εκδηλώσεις συνωστισμού σε κλειστό χώρο. «Μην πετάτε τις ευθύνες αλλού γιατί κυβερνάτε σοβαρευτείτε».

«Αντί να διχάζεται με προκλητικά νομοθετήματα να ζητήσετε ένα πολιτικό μορατόριουμ για τον επόμενο μήνα. Να δούμε όλοι μαζί πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους. Όχι όπως τα κάνατε εσείς ένα χρόνο τώρα». «Θα παραδεχθείτε ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι το σύστημα «ακορντεόν» έχει αποτύχει και καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις και για την ειδική άδεια που φέρεται να δόθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη για να γίνει νονός ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για το εάν έχουν δοθεί και άλλες άδειες παρά τη σαφή απαγόρευση του νόμου. Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν η άδεια είναι πλαστή ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να πληροφορηθούν οι πολίτες και ποια ήταν η κουμπαριά που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης. Αν, δηλαδή, βάφτισε τον γιό του προέδρου της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων γιατί κάτι τέτοιο δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας.

Για τη σύμβαση: Δε θα περάσει

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την «αποικιακού τύπου», όπως τη χαρακτήρισε, σύμβαση με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», η οποία, όπως είπε, περιέχει όρο, σύμφωνα με τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από κάθε αξίωσή του, παρελθούσα ή μελλοντική, έναντι της «Ελληνικός Χρυσός».

Η Ελληνικός Χρυσός είναι τσιφλικάς όχι επενδυτής. Είναι μία σύμβαση που εκχωρεί δημόσιο χώρο, γη και ύδωρ σε ιδιώτες χωρίς την παρουσία του δημοσίου, επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας. Χαρίζεται γη και ύδωρ σε ένα επενδυτή που «δε θέλει να επενδύσει αλλά να κερδοσκοπήσει».

"google ad"

«Την πιο κρίσιμη στιγμή φέρνετε ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί μεγάλή ένταση στη Χαλκιδική και στους ανθρώπους της». Είναι πρωτοφανές αυτό που επιχειρείτε. Και είναι η πιο καθαρή αποτύπωση του οράματος σας για την οικονομία. Εμείς θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα ως τελευταίο εργαλείο, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στη λιμενική εγκατάσταση στον αιγιαλό που ζητά η εταιρεία αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι μοναδικός της σκοπός είναι η εξαγωγή συμπυκνωμάτων στο εξωτερικό, παρότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται στη νομοθεσία. «Εκεί στο δάσος των Σκουριών, την Ιερισσό και τα άλλα χωριά της περιοχής οι άνθρωποι έχουν υπερασπιστεί τον τόπο τους με αξιοπρέπεια, και αγώνες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό δε θα περάσει σύμφωνα με του νόμους». Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η Ελλάδα αντί να έχει μια κυβέρνηση που οργανώνει το μέλλον, κάνει το παν για να μας γυρνάει στην αποικιοκρατία» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε έντονο ύφος.

Πληροφορίες: Αυγή

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...