17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Στόχος των κυρώσεων στη Ρωσία να πέσει ο Πούτιν»

Ημερομηνία:

Στην ανατροπή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αποσκοπούν οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ειδικότερα, ο αν. υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο αμερικανικό  The Hill, φέρεται να δήλωσε πως ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας αποσκοπούν στην ανατροπή του Ρώσου προέδρου «με εσωτερική αναταραχή».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ άντονι Μπλίνκεν, έχει ξεκαθαρίσει ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία «δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος» γεγονός που καταδεικνύει απόκλιση ανάμεσα στα δύο ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής, Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει ότι «οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις Μητσοτάκη στην Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το δόγμα του «τελευταίου Δυτικού προπύργιου προς Ανατολάς» γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη, όχι μόνο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και για τη θέση της ΕΕ και την διπλωματική προσπάθεια για ειρήνη στην Ουκρανία».

«Είναι άλλο να στεκόμαστε απέναντι στη ρωσική εισβολή με ισχυρές κυρώσεις, προκειμένου να τερματιστεί, άλλο ο κ. Μητσοτάκης να εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα στον πόλεμο, στέλνοντας πολεμικό υλικό και διατυμπανίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων. Και άλλο, ακόμη πιο επικίνδυνο από όλα, να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του υπουργού του σε αμερικανικά Μέσα για κυρώσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στη Ρωσία, σε αντίθεση μάλιστα μέχρι και με τις δηλώσεις των ΗΠΑ (Μπλίνκεν) που ξεκαθαρίζουν πως “οι κυρώσεις δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος», επισημαίνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ