18.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Μ. Βολουδάκης για επανακατάληψη στο Λόφο Καστέλι: Μπορεί να έχουν γίνει λάθη από πολλές πλευρές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να καταλυθεί η νομιμότητα

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων της Νεας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης παίρνει θέση σχετικά με την επανακατάληψη του κτιρίου της Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλι απο τη συλλογικότητα Rosa Nera:

Σε μια συντεταγμένη πολιτεία είναι αδιανόητο να γίνονται καταλήψεις, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών χώρων!

Μπορεί να έχουν γίνει λάθη από πολλές πλευρές, και από τους άμεσα εμπλεκομένους, στην υπόθεση των κτηρίων του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι στα Χανιά.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να καταλυθεί σταδιακά η νομιμότητα. Ούτε μπορεί η όποια «συλλογικότητα» να επιβάλλει όρους στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της.
Αν μπούμε στον ολισθηρό αυτό δρόμο, στο τέλος οι νόμοι της δημοκρατίας υποκαθίστανται από το νόμο της ζούγκλας.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, κατά το μέτρο που αναλογούν στον καθένα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ