15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μ. Ζαχάροβα: “Αντί να μιλαμε για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, καλύτερα θα ήταν να μιλάμε για το πώς θα τον αποτρέψουμε”

Ημερομηνία:

Η Ρωσία πιστεύει ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συζητηθεί όχι εάν θα ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά πώς θα τον αποτρέψουμε, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Είναι πιθανός ένας Τρίτος Παγκόσμιος [Πόλεμος]; Ίσως, είναι ήδη σε εξέλιξη; Τι μορφή θα πάρει; Αυτά είναι θέματα που συζητούν πολλοί. Αντί να μιλάμε για τον Τρίτο Παγκόσμιο [Πόλεμο], θα ήταν καλύτερα να μιλήσουμε για πώς θα τον αποτρέψουμε», είπε σε σχετική ενημέρωση.

Ο διπλωμάτης τόνισε ότι εδώ και χρόνια η Μόσχα έχει υποδείξει ότι το διεθνές δίκαιο και τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να λειτουργήσουν ως «δίχτυ ασφαλείας» απέναντι στην όποια πιθανότητα για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Από τότε που δημιουργήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως εγγύηση αποτροπής του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έκαναν τη δουλειά τους», επεσήμανε.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι εδώ και 3-4 χρόνια, η Ρωσία σημειώνει «την επιθυμία της συλλογικής Δύσης να σαρώσει το διεθνές δίκαιο και να εισαγάγει μια «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες».

“Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί αυτό συνεπάγεται μια δικτατορία μιας ομάδας χωρών που απειλεί με τον τρόπο αυτό να διαταράξει την ισορροπία παγκοσμίως, ενώ καθιστά αδύνατο για άλλες χώρες να επιδιώξουν τα συμφέροντά τους. Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα στην κυρίαρχη εξωτερική και εσωτερική πολιτική, να υπερασπίζεται νομικά τα συμφέροντά τους, να αναπτύξει την οικονομία τους, να υπερασπιστεί τα ανθρωπιστικά δικαιώματα, την προστασία και τη δική τους ασφάλεια», συνέχισε.

“Όταν μια ομάδα χωρών αρπάζει την εξουσία ή φιλοδοξεί να την αναλάβει, μπορεί να αναμένονται πολλά προβλήματα. Προσπαθήσαμε να το πούμε στην παγκόσμια κοινότητα με κάθε τρόπο και να μεταφέρουμε αυτήν την αλήθεια ότι η υπαγόρευση ενός πόλου είναι αδύνατη και θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες”, κατέληξε η διπλωμάτης.

tass.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ